StoryEditorOCM
RegionalOVO MORATE VIDJETI

Splićanki iz centra grada prelila se čaša, bolje rečeno lonac; zalila je vodom grupu mladih Francuza. Nije upalilo. Štoviše!

Piše M. PRVAN /SD
5. kolovoza 2023. - 21:40

Jedan od češćih savjeta kojeg primaju Dalmatinci kojima turistička buka otežava vođenje normalnog života jest: Prolij ih vodom.

Pa, jedna stanovnica splitskog Geta je tu tehniku isprobala poviše glave razuzdanih Francuza. Nije upalilo.

Štoviše, pijani mladci su naprosto uživali u ovakvom osvježenju, u vreloj kolovoškoj noći.

Na pitanje čime bi ih trebalo prolivati, Splićani kažu:

- Ne ladnom vodom. Vrućom ili još bolje mokraćom. Ciljat im one borše di drže takuine i putovnice. Šta više posla u veleposlanstvu budu imali za vratit se doma, manje će imat vrimena radit nered.

- Pitarima punim zemlje ili pijeska, onim mekšim da se razbiju i zaspu ih. A može i jajima. Kupite 10 kartona i izaserite ih od glave do pete.

- Da, ali sa kipućom vodom !! Vi ste gluplji nego oni očito... Prskaš ih hladnom vodom usred ljeta, još će ti se počet skupljat pod prozor namjerno.

Ideja - zapravo nužda - o prolijevanju vode je došla jer su, kako kaže Blanša Čolak - ove godine najpoznatija snimateljica zgoda i nezgoda naših dragih gostiju - turisti sinoć bili nemogući.

- Sinoć je bila noć koja je mene izbila iz cipela. Ovo je bilo strašno! Devedeset posto sinoćnjih luđaka su bili Francuzi. Ovdje se stvarno treba dignit neka barufa, ja više ne znam kome se obratit za pomoć i za savjet... Al ovo u gradu je teški horor - odašilje vapaje Blanša.

A nešto poslije, oko četiri sata ujutro, s druge strane iste kuće, je jedna grupica turista gađala drugu velikom prepunom kesom smeća.  

Jesi li ovi drugi ovaj napad otpadom uspjeli preživjeti, nije poznato.

Jedna korisnica je komentirala: "Sad ide ona poštapalica kome smeta nek iseli, neka mladost uživa, najbolje da pošalju novce i ne dolaze..."

Al špica je sezone pa je sve ovo što se događa normalno. Barem su nam tako rekli.

27. travanj 2024 16:42