StoryEditorOCM
RegionalŠTO ĆE REĆI?

Splitska policija: ‘Torcidaši su došli s razbijenim bocama i prijetili da će zaklati policajce. Što su trebali? Pustiti da ih zakolju?‘

Piše SPLIT SD
23. listopada 2022. - 18:55

Četiri splitska policajca su ozlijeđena, a šest osoba je privedeno prilikom intervencije policije u petak u Zrinsko-frankopanskoj ulici nakon dojave o remećenju javnog reda i mira.

U policiji tvrde da su se morali braniti i u zrak su ispalili tri hica.. Policija na konferenciji o medije govori o dagađajima nakon utakmice.

- Danas, 23. listopada 2022.godine su Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održat će se konferencija na medije vezano uz događaj od 21. listopada 2022.godine na području Splita. Na konferenciji za medije izjavu će dati načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić. Uz načelnika policijske uprave na konferenciji će sudjelovati i zamjenik načelnika policijske uprave Marko Srdarević - navodi se u pozivu na konferenciju.

Pogledajte video:

Podsjetimo, medijima se obratila i Torcida, što su napisali pročitajte OVDJE.

Evo što je rečeno:

"Mi smo zaslužni što nitko nije stradao na utakmici. Zamislite kako bi to izgledalo. U Torcidi je nekih 300 ljudi koji se žele sukobljavati, a ne ostalih 7000", rekao je Srdarević.

image

L G

"Sad vidim da su policajci došli pogriješili kad su došli bez opreme, u svom gradu i dobili bocu u tijelo", rekao je Marendić. Kaže da je dolazak bez dodatne opreme predstavljao slanje poruke.

"Nismo dobro procijenili. U svom gradu smo htjeli ljudima reći da je prošlo vrijeme za buku, nije prošlo kako je trebalo", rekao je.

"Ona intervencija koja je sukus svega... Nije nam na čast ako je autentična snimka, trebamo dovršiti istraživanje", rekao je o snimci na kojoj policija tuče navijača.

"Intervencija u početku nije bila invazivna. Policijski službenici su došli, izdali naredbu i onda su napadnuti", rekao je zamjenik načelnika.

"Cijelo ljeto smo imali intervencije zbog buke. Dva policajca bi došla i sve bi bilo ok, jednom su napadnuti. Ovdje su došli na isti način, u objekt u gradu u kojem svi živimo", rekao je Marendić.

"Policajka je dobila bocu u tijelo. To je bio odgovor na dolazak policije bez opreme, koja nije došla napraviti incident", dodao je. 

Kaže da je policija tolerirala kolone automobila sa zastavama i da je izmijenjen protokol na sjevernoj tribini kako bi izašli u susret navijačima.

image

L G

Presica nije sazvana zbog pisma koje je Torcida poslala ministru Božinoviću, nego zbog prozivki na račun policije, rekao je zamjenik načelnika Marko Srdarević.

"Govore nam da smo zvijeri. Tko su tu zvijeri, a tko radi svoj posao", rekao je, prenosi Index.

Kaže i da su dan prije utakmice napadnute osobe iz Zagreba.

"Mi nismo zvijeri u ovom gradu, mi smo garant sigurnosti. I građanima i Torcidi kad treba i gostima grada. Mi smo garant sigurnosti. Kad pogriješimo mi nađemo način kako to ispraviti", rekao je.

Zamjenik načelnika Marko Srdarević kaže da su četiri pripadnika policije, bez opreme, došla ispred prostorija Torcide gdje su ih gađali bocama i ozlijedili jednu policajku. Policiju su građani pozvali zbog buke, rekao je.

image

L G

"U jednom trenutku su došli dok njih s razbijenim bocama i prijetili da će ih zaklati", kaže Srdarević.

Nakon toga je policajac ispalio tri hica u zrak, nije nastala šteta, rekao je.

"Šta bi policajac trebao? Pustiti da ga zakolju?", pitao je.

"Ako je bilo ovakog ponašanja, to je nedopustivo. Napravit ćemo istraživanje. Ako je kriv, bit će sankcioniran. Tu priča završava", rekao je.

USKORO OPŠIRNIJE...

25. travanj 2024 06:45