StoryEditorOCM
RegionalNADREALNO ISKUSTVO

Studentica i hrpa putnika dočekali Božić u busu: ‘Umjesto u 11 navečer, iz Zagreba smo doma došli u 3 ujutro!‘

Piše Petra Klarić/sd
26. prosinca 2023. - 12:57

Autobus pun putnika, mahom splitskih studenata, koji žure kući kako bi s najmilijima dočekali Božić pokvario se nasred autoceste - scena koja podsjeća na zaplet nekog božićnog holivudskog filma. No, Flixbus se pobrinuo da za putnike na liniji Zagreb – Split ovaj scenarij postane stvarnost. 

Naime, radi se o FlixBusovoj autobusnoj liniji koja je sa zagrebačkog kolodvora krenula 24. prosinca u 18 sati, a njen dolazak u Split bio je predviđen malo poslije 23 sata. Dakle, putnici su u Split trebali stići ćipo da dočekaju Božić u društvu obitelji i prijatelja. No, stvari su se zakomplicirale nakon manje od sat vremena putovanja. 

Kako nam je ispričala studentica Petra, kada su stigli blizu Karlovca, autobus se počeo tresti uz neugodan miris paleži. Putnici i vozači su uz zdravu dozu panike izašli iz busa i pozvali pomoć, na što im je rečeno da će im pomoć doći za otprilike sat ipo. 

U strahu da nešto ozbiljno nije u redu s autobusom, spas su odlučili dočekati van busa. Nakon sat ipo vremena najavljena pomoć zaista je stigla. Došao je kombi s četiri radnika, koji su utvrdili da je u pitanju problem s gumom i da za putnike nema velike opasnosti. 

Kako i priliči jednom filmskom zapletu – jednostavan problem nema jednostavno rješenje.

Oko 11 sati stigao je bijeli kombi s četiri Nepalca. 

- Zavukli su se ispod kamiona i mijenjali gumu, da bi nam nakon nekog vremena rekli kako guma nije napumpana, a da pumpu nemaju. Onda nam je rečeno da moramo opet uru vrimena čekati da dođe nova pomoć s pumpom... Na kraju su nam se smilovali i poslali zamjenski autobus - prepričava nam splitska studentica.

Srećom, kaže, u autobusu nije bilo starijih i nemoćnih osoba, samo jedno dijete od 6 godina. Otegotna okolnost je bila što velik broj putnika nije bio pripremljen na nenadano zaustavljanje pa sa sobom nisu imali dovoljno hrane i vode, a u blizini autobusa nije bilo apsolutno ničega. 

Ipak, ova situacija dokazala je da je vrijeme blagdana idealna prilika za pronalazak nečeg pozitivnog u negativnim situacijama. Putnici su se za vrijeme čekanja zbližili u svom očaju, zbijali su šale sa simpatičnim vozačima, a jedna gospođa je sa svima podijelila kekse. Na kraju su u Split stigli tek oko 3 sata poslije ponoći, malo izmučeni, ali u dobrom društvu. 

- Trebala sam stići na večeru s obitelji, na kraju sam njoke jele u tri i po ujutro - smije se sad svemu Petra.

Putnici su ovu priču uspjeli okrenuti na pozitivu, ali ono što nije pozitivno je da se oko cijele priče još uvijek nije oglasio Flixbus. Nisu odgovorili na naš upit, ali ni na upit putnika koji su tražili da im nekako kompenziraju potrošen novac i vrijeme.  

Cijena karte od 27 eura nije zanemariva ni kada sve prođe po planu, a pogotovo kada na Badnjak zbog kvara zakasnite kući i provedete gotovo četiri sata zaustavljeni na autocesti. 

21. lipanj 2024 08:27