StoryEditorOCM
RegionalNOVA VEĆINA U KALIMA

Srušen proračun: novi predsjednik Vijeća je iz SDP-a, podpredsjednik je iz HDZ-a, a nezavisni vijećnici podnijeli ostavke i zovu ih na nove izbore

Piše P.O.
20. prosinca 2022. - 11:30

Promjena odnosa političkih snaga u predstavničkom tijelu nakon Zadra i Vira zahvatila je i Kali. Marin Kolega je je u Općinsko vijeće stigao s Nezavisne liste mladih koju je predvodio današnji načelnik Bruno Mišlov, pa je Kolegin posljednji predsjednički posao bio da pošalje pozive za prošlotjednu sjednicu Općinskog vijeća.

Tada je prestao biti predsjednik, što i nije neka naročita vijest dok se ne zna tko je preuzeo predsjedničko mjesto. A preuzeo ga je Duško Vidov, nekadašnji općinski načelnik iz SDP-a kojemu će podpredsjednik biti drugi bivši načelnik Marko Kolega iz – HDZ-a!

Kako novu većinu u Općinskom vijeću Kali čine HDZ, SDP, HSS i HSP, proračun nezavisnog načelnika Bruna Mišlova nije dobio potrebnu većinu glasova.

-Njihova koalicija u konačnici je glasala protiv proračuna za 2023. godinu, a da nisu ponudili niti jedan jedini amandman! Da su posljednja tri mjeseca proveli misleći o tome, umjesto što su mislili o razrješenju predsjednika i opstruiranju načelnika, mogli su ih složiti relativno brzo. Mi smo za to vrijeme radili normalno: provodili projekte i dali projektirati nove, o kojima ćemo kao i do sad izvještavati mještane, kaže načelnik Bruno Mišlov koji je tako ostao bez većine u Općinskom vijeću.

Međutim, mladi načelnik i vođa Nezavisne liste sada najavljuje još jedan neočekivani potez:

-Naš prijedlog proračuna bit će opet isti jer da smatramo da odražava politike i projekte zbog kojih su nas mještani izabrali. Anticipirali smo ovakav rasplet događaja i napravit ćemo nešto što bi oni htjeli ali, očito nemaju hrabrosti: četvero vijećnika Nezavisne liste mladih Kali potpisalo je ostavke u Općinskom vijeću. Ne pristajemo na ucjene i ne pokazujemo milost, a ako imaju problem s Vijećem, neka cijela njihova koalicija također potpiše ostavke i idemo na nove izbore za Općinsko vijeće! Obzirom da je predsjednik lokalnog HDZ-a Kolega svoje predsjedništvo uvjetovao koalicijom sa SDP-ovim Vidovom, ovim putem ih pozivam da ostanu dosljedni i za izbore slože zajedničku listu! Car je uistinu gol, zaključuje Bruno Mišlov.

"Vidov je tražio da ga postavimo za predsjednika!"

-Duško Vidov je tri puta gubio u utrci za načelnika, a s vlasti ga je svrgnuo čovjek kojeg 30 godina nije bilo u Kalima i kojeg 90 posto glasača nije poznavalo – toliko su mještani bili zadovoljni njegovim mandatom:. Zna se s kim je nakon prvog kruga posljednjih lokalnih izbora pokušao koalirati, a kad mu to nije pošlo za rukom, na društvenim je mrežama podržao Nezavisnu listu mladih. Meni je pak u ožujku ove godine osobno rekao da nemamo većinu i da će nam točke padati dok god njega ne postavimo za predsjednika Vijeća. To je ove srijede i postao pomoću svoje nove koalicije, ali je istovremeno žrtvovao i ono malo političkog i osobnog integriteta koji mu je bio ostao. Žalosno za čovjeka koji je svojevremeno imao pretenzije da postane župan i saborski zastupnik, izjavio je načelnik Bruno Mišlov.

02. svibanj 2024 06:07