StoryEditorOCM
RegionalBURA, JUGO, BURA...

Stiže li nam konačno zima? Očekuje nas promjena vremena, evo detaljne prognoze za Dalmaciju i kontinent za cijeli radni tjedan

Piše PSD
21. studenog 2021. - 19:17

"S vikendom je završilo razmjerno stabilno i sunčanije razdoblje. Ponedjeljak će posvuda osvanuti oblačan s kišom, a potkraj dana u gorju može pasti i malo snijega. Jugo će slabjeti, ali će jačati bura.

U utorak prestanak oborina i razvedravanje, uz buru još često jaku, lokalno na udare i olujnu. U srijedu smirivanje i vjerojatno u većini Hrvatske najsunčaniji dan u novome tjednu.

U četvrtak s novim naoblačenjem i jačanjem juga kiša stiže u južne predjele, a u petak će zahvatiti i ostala područja. Moguća je i potkraj tjedna, a osobito česta, lokalno obilna i praćena grmljavinom bit će na Jadranu.", navela je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image
H R T

"Dakle, za početak novog tjedna pripremite kišobrane, kabanice i nepropusnu obuću, osobito živite li na Jadranu, gdje će u oborinskoj epizodi ovoga ponedjeljka, a i skoroj u drugom dijelu tjedna - kiša biti češća, ponegdje i obilnija."

U Dalmaciji uz promjenjivu i povećanu naoblaku povremeno kiša, pa i u obliku ponekog izraženijeg pljuska s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, prema večeri na sjeveru u okretanju na buru i jačanju. Temperatura većinom od 12 do 17 °C.

Na jugu Hrvatske nestabilno i oblačno s kišomm pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, češćim sredinom dana i popodne. Puhat će umjereno do jako jugo, a u noći okretati na buru. Temperatura zraka većinom od 13 do 17 °C."

U nastavku tjedna promjenjivo

"U utorak će na kopnu oborina postupno prestati uz djelomično razvedravanje, najprije na sjeveru. U srijedu sunčanije s jutarnjom maglom, koja je moguća i u četvrtak - kada stiže novo naoblačenje, a kiša u gorje te u unutrašnjosti Dalmacije. Sa sjeveroistočnim vjetrom stizat će hladniji zrak, Od srijede opet hladna jutra, mjestimice i mraz.

image
H R T

I na Jadranu smirivanje i razvedravanje već u prvom dijelu utorka, pa će do četvrtka i novog naoblačenja s kišom biti barem djelomice sunčano. Umjerena i jaka bura sa sjevera će se proširiti duž obale, u srijedu slabjeti, a u četvrtak će opet jačati jugo. Bit će svježije, osobito u utorak na sjeveru, gdje će bura biti jača.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Evo i prognoze po hrvatskim gradovima: 

image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
22. ožujak 2023 05:09