StoryEditorOCM
RegionalDEMONI U TRSTU, MISE NA HRVATSKOM JEZIKU

Stotine vjernika svakog vikenda dolazi na seanse hrvatskog egzorcista Fra Roze: "Noću iz crkve dopiru strašni urlici!"

Piše Zadarski.hr
29. prosinca 2017. - 19:10
1440x620_1514563042EGZORCIZAM

Hrvatski egzorcist fra Rosario 'Rozo' Palić uzbunio je proteklih tjedana stanovnike Trsta koji se žale na probleme koje im stvaraju njegove duhovne obnove. 

Kako javlja Il Picollo, a prenosi Istarski, stotine ljudi iz Hrvatske svakog vikenda dolazi na seanse kod fra Rosaria. On svake subote u Trstu organizira službe na hrvatskom jeziku, a kako javljaju mediji, u grad tada dolaze silni autobusi puni vjernika koji izazivaju strašne komunalne probleme te utječu na red i mir. 

Osim što se stvaraju velike gužve, pomutnju stvaraju i oni koji divlje parkiraju te ugrožavaju cestu koja nije prilagođena tako velikom broju velikih vozila. 

No, susjedi se žale i na neke druge, neobične pojave koje se javljaju usred fra Rosariovih duhovnih obnova. 

Demonski utjecaj

Tako jedan od njih, Jordan Zerjal, koji živi u kući blizu crkve, tvrdi da noću iz crkve satima dopire urlanje, zbog čega je intervenirala i policija. 

 „Začudo, povici su bili isključivo ženski, i rekao bih, dolazili su od mlađih osoba. Ne vjerujem da su demonskim utjecajima podložne samo djevojke. Na to smo ukazali i karabinjerima, ali nikad nismo dobili odgovor“, rekao je Zerjal za talijanske medije, a prenosi Istarski

Fra Rozo Palić rođen je 15. veljače 1969. godine u Janjevu. Nakon osmogodišnje škole u rodnom mjestu, kao franjevački kandidat, gimnaziju završava na Šalati u Zagrebu. Poslije zavjeta, teološki studij pohađa u Zagrebu i Rimu. Za svećenika je zaređen 2004. godine, prenosi 100posto.hr.

05. svibanj 2024 09:58