StoryEditorOCM
RegionalNIŠTA OD DOGOVORA, SUTRA NEMA ŠKOLE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Štrajk u školama ide dalje: sindikalisti objavili u kojim županijama neće biti nastave naredna četiri dana

Piše PSD/ Slobodna Dalmacija
4. studenog 2019. - 14:35
strajk_skole_sindikati11-211019

Nakon sastanka u ministarstvu rada  s ministrima Josipom AladrovićemZdravkom Marićem i Blaženkom Divjak sindikati prosvjetnih djelatnika poručili su da do dogovora nije došlo te da se štrajk u školama nastavlja.

- Ovo je prvi razgovor na kojem smo od Vlade dobili obećanje da će njihov prijedlog biti u pisanoj formi, a mi smo zatražili od Vlade da se o našem prijedlogu isto tako očituje. Dogovorili smo se da ćemo se ovaj tjedan sastati ponovno. Točan termin nije dogovoren - rekao je Mihalinec, dodavši da sve aktivnosti sindikata i štrajkovi idu dalje, prenosi N1.

 - Štrajk ide dalje dok ne dođemo do zadovoljavajućeg dogovora -  rekao je čelnik Sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec. Kaže da su na sastanku razmijenili argumente, iznijeli zahtjeve i dali prijedlog kako izaći iz ove situacije.

- Štrajk je danas krenuo 17. dan, svi zaposleni, i učenici, ako i njih računamo, su peti dan danas u štrajku i štrajk ide dalje, tako dugo dok ne postignemo zadovoljavajuće rješenje. Sve što postignemo i do čega dođemo u pregovorima ili ne dođemo, dat ćemo svim članovima i nečlanovima koji sudjeluju u ovome na referendumsko izjašnjavanje - rekao je Mihalinec, prenosi N1.

Podsjetimo, nastave danas nema u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj, sutra u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, a u srijedu u cijeloj Hrvatskoj.  Sindikati su u podne održali presicu u kojoj su otkrili detalje o daljnjem razvoju štrajka.

U četvrtak štrajkaju Istarska i Šibensko kninska, a u petak Vukovarsko srijemska i Karlovačka županija, objavili su.

Najavili i veliki prosvjed u srijedu pred Vladom.

- Okupljanje prosvjednika bit će na Trgu Republike Hrvatske u 10 sati. Povorka kreće u 11 sati - najavio je Mihalinec.

19. travanj 2024 10:19