StoryEditorOCM
RegionalKAOS NA AUTOCESTI ZBOG RIGOROZNIH POLICIJSKIH KONTROLA

Stvorilo se usko grlo, ogorčeni putnici dionicu od 17 km prolazili 70 minuta

Piše Hajdi Karakaš Jakubin / JL
20. lipnja 2019. - 20:07
Autocesta gužva

Odmorište Draganić na autocesti od Zagreba prema Karlovcu puna dva sata u utorak bilo je “usko grlo” zbog temeljitih policijskih kontrola karlovačkih policajaca. Ogorčeni turisti koji su se zaputili prema moru za zakašnjenjem od najmanje sat vremena stigli su na svoja odredišta.

Iz PU karlovačke doznajemo da je policija na toj dionici od 14 do 16.15 sati vršila redovne zadaće kontrolirajući sve vozače i vozila. Na upit koliko prosječno vremenski traju takve kontrole s obzirom da su se stvorile kilometarske gužve pa su putnici kasnili na destinacije, ali i na posao, iz policije kažu da to obično potraje dva, tri sata, a bude dana kada kontrole traju i pet sati.

- Dužina trajanja pojedine kontrole ovisi o samom prometu, količini vozila te planu policijskih službenika. I ne, kontrole se neće smanjivati s obzirom na turističku sezonu koja je počela - kažu još iz PU karlovačke davši naslutiti da kontrole poluče bolje rezultate ako je više vozila na cesti. Jer traže se kršitelji zakona, osobe s tjeralice i one koje su u trenutnom prekršaju, a kontroliraju se i prtljažnici vozila u potrazi za migrantima, švercanom robom... Kakve je rezultate polučila današnja kontrola prometa, 

19. travanj 2024 01:07