StoryEditorOCM
RegionalŽLU I DRŽAVNI NOVAC

Sukošan dobiva novu lučicu vrijednu 10 milijuna kuna: gradi se obalni zid dug 432 metra!

Piše Zadarski.hr/Promo
25. svibnja 2022. - 21:07

Sukošan će do kraja tekuće godine dobiti novu lučicu u vrijednosti od 10 milijuna kuna. U tijeku su radovi koje provodi Županijska lučka uprava Zadar, a uključuju sanaciju obalnog zida ukupne dužine 432 metra te izvedbu novog mula na mjestu uklonjenog duljine 12 metara. 

image

Nova luka u Sukošanu

„Ovo je još jedno u nizu ulaganja u lučku infrastrukturu u Zadarskoj županiji. U proteklih 5 godina, uloženo je oko 250 milijuna kuna u sanaciju luka i lučica u svim dijelovima naše županije. Projekt sanacije obalnog pojasa u Sukošanu ostvaren je sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, uz operativnu podršku Općine Sukošan. Tu je vidljiva prava sinergija i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti još niz projekata na dobrobit naših stanovnika“, poručio je župan Božidar Longin koji je obišao radove u pratnji načelnika Općine Sukošan Ante Martinca i ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole.

image

Nova luka u Sukošanu

„Ponosni smo što je Zadarska županija, odnosno Županijska lučka uprava prošle godine dobila više od 13 milijuna kuna nacionalnih sredstava te tim novcem kao i sredstvima iz drugih izvora nastavljamo ulagati u lučku infrastrukturu diljem naše županije, a imamo još niz projekata u fazi realizacije ili pripreme“, dodao je Longin.

Predviđeno trajanje projekta uređenja dijela obalnog pojasa u Sukošanu unutar granica lučkog područja iznosi 15 mjeseci, izvođač je tvrtka Akropolis d.o.o. iz Splita, a stručni nadzor provodi PI konzalting d.o.o.

image

Nova luka u Sukošanu

„Planirano rješenje predviđa izgradnju novog obalnog zida, rekonstrukciju završne površine postojećih gatova, završne površine postojećih gatova te obalnu šetnicu“, kazao je ravnatelj ŽLU Zadar Davor Škibola koji je ovim putem zahvalio Zadarskoj županiji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koji sustavno pomažu u njihovim aktivnostima.

image

Nova luka u Sukošanu

19. travanj 2024 15:16