StoryEditorOCM
RegionalU PETAK:

Sutra je deseti travnja, dan za Benkovački sajam. Saznali smo hoće li se popularna manifestacija održati ovog mjeseca...

Piše AVŠ
9. travnja 2020. - 15:30

Sutra je deseti travnja. A svaki deseti u mjesecu do sada bio je rezerviran za Benkovački sajam, manifestaciju sa stoljetnom tradicijom koja svaki mjesec okupi nekoliko tisuća posjetitelja iz cijele regije.

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu donio odluku da otvorene tržnice ponovno mogu raditi, doduše, uz stroge mjere zaštite i poštivanja protupandemijskih mjera, postavilo se pitanje hoće li se u petak, kada pada deseti u mjesecu, otvoriti i Benkovački sajam.

- Neće - odgovara nam benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić.

- Tek jučer je donesena odluka da se tržnice mogu otvarati, što nam ne ostavlja dovoljno vremena za pripremu. Ipak je ovdje riječ o međunarodnom sajmu na kojemu se okuplja veliki broj ljudi, pa bi mjere socijalne distance na tom prostoru bilo nemoguće održati. U tim okolnostima, bolje je ne riskirati, tako da sajma neće biti - kazao nam je Bulić dodavši kako će sve nove odluke donijeti u skladu s preporukama stožera civilne zaštite.

image
Paun Paunovic/Cropix
17. travanj 2024 18:14