StoryEditorOCM
RegionalDAN POBJEDE

Sve je spremno za proslavu 25. obljetnice Oluje u Kninu: Gotovina se prvi obraća javnosti

Piše HINA
5. kolovoza 2020. - 08:26

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu oslobodilačke operacije Oluja. Središnja svečanost održat će se u Kninu u nazočnosti državnog vrha, a program je koncipiran u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo s obzirom na ovogodišnje specifične okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Program počinje u 9.30 sati dolaskom predsjednika države Zorana Milanovića, Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i Vlade Andreja Plenkovića te uzvanika prema spomeniku hrvatske pobjede "Oluja 95".

Slijedi prijavak Predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga RH. U 9.43 sati će se zvonjavom kninskih crkvenih zvona obilježiti  ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom VRO "Oluja".

Nakon toga slijedi podizanje zastave Republike Hrvatske uz intonaciju državne himne, čitanje povjesnice o Oluji te imena poginulih i nestalih pripadnika VRO "Oluja" kada je predviđen i prelet dva borbena zrakoplova MiG 21.

Polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomeniku hrvatske pobjede "Oluja 95" predviđeno je u 10, 15 sati nakon čega će uslijediti obraćanje predstavnika hrvatskih branitelja i ratnog zapovjednika u VRO "Oluja" Ante Gotovine, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Sabora Gordana Jandrokovića te predsjednika Republike Zorana Milanovića.

24. ožujak 2023 15:11