StoryEditorOCM
RegionalPROSLAVA GODIŠNJICE

Svi letovi vode u Zagreb: Ryanair bez zadrške navija za glavni grad Hrvatske, u svibnju prema njemu i iz njega nudi čak 120 tisuća sjedala

Piše PSD
12. travnja 2022. - 12:26

Irski Ranair poznata je low cost kompanija koja je svoj način poslovanja učinila poznatim u cijelome svijetu. U Hrvatskoj ga se sve donedavno vezalo za Zračnu luku Zadar u koju su slijetali zrakoplovi Ryanaira.

Međutim prije godinu dana Ryanairovi zrakoplovi počeli su slijetati u zračnu luku Zagreb i odlijetati iz nje. Ryanair obilježava prvu godišnjicu od otvaranja baze u Zagrebu i proslavit će je radno.

Kako izvještava Croatianaviation, u svibnju će Ryanair prometovati na 26 redovnih međunarodnih linija te prema Zagrebu i iz njega ponuditi više od 120 tisuća raspoloživih sjedala.

image

Zračna luka Dr. Franjo Tuđman, mjesto susreta

Damir Krajač/Cropix

Po broju sjedala na vrhu liste uvjerljivo je London, s više od 11 tisuća mjesta, zatim Milano s osam tisuća, i Bruxelles s tek nešto manje sjedala. Na dnu liste su Podgorica, Malaga i Oslo s oko tri tisuće mjesta.

Neslužbeno, Ryanair i zagrebačka zračna luka intenzivno rade na baziranju četvrtog zrakoplova irskog prijevoznika, čime bi se povećao broj linija i rotacija na već postojećim. Izgledno je da će se to dogoditi još ove ljetne sezone, piše Croatianaviation.

image

Dio brojne Ryanairove zračne flote

Paul Faith/AFP

Sudeći prema razvoju suradnje Rynaaira i zagrebačke zračne luke, u idućim, ne toliko epidemijskim i ne toliko ratnim godinama, suradnja i letovi mogli bi biti još intenzivniji.

23. travanj 2024 17:08