StoryEditorOCM
RegionalSTANJE U DUĆANIMA

Svi rade od kuće, djeca prelaze na e-nastavu, laptopi su traženiji nego ikada: provjerili smo ima li ih dovoljno u trgovinama i kakve su im cijene

Piše Linda Perić/SD
15. ožujka 2020. - 13:47

Laptopi su posljednjih dana tražena roba, još otkako je u srijedu najavljena mogućnost zatvaranja škola i, slijedom toga, prelazak na e-nastavu.

Oni koji kod kuće nemaju adekvatan uređaj preko kojeg će im djeca pratiti nastavu organiziranu na daljinu, informiraju se o kupnji kvalitetnog kompjutora, odnosno laptopa.

Istražili smo stoga kakva je situacija u trgovinama elektroničkom opremom; je li im porastao promet, imaju li robe, te kakve mogućnosti plaćanja nude.

U Sancta Domenici imaju spremne zalihe za eventualni porast potražnje zbog prelaska na e-nastavu. Kao posebnu pogodnost pri kupnji elektronike, a posebice u novonastaloj situaciji, ističu besplatnu dostavu diljem Hrvatske, i to u pravilu već sljedeći radni dan nakon kupnje. Značajan broj modela laptop uređaja u Sancta Domenici prodaje se trenutačno po akcijskim cijenama. Primjera radi, model Lenovo IdeaPad Ultraslim S145, snižen je za 650 kuna, odnosno umjesto 4221 kunu košta 3587 kuna. U istoj cjenovnoj kategoriji je i HP-ov Notebook, 250 G7, kojemu je još više spuštena cijena, pa umjesto 4221 kunu sada stoji 3376 kuna. Za one kojima je i to puno, nudi se mogućnost kupnje HP-ova Stream Notebooka 14-ds007nm koji trenutačno košta 1510 kuna, a donedavno je bio 400 kuna skuplji.

Iz trgovine Instar nam nisu poslali konkretan odgovor o tome kojim zalihama oni trenutačno raspolažu, ali su zato oglasili svoju ponudu sniženih laptopa. Kao “best buy” ponudu, u Instaru izdvajaju HP 250 G7, kojemu je na promo akciji cijena 3399 kuna, a donedavno je bio dvjestotinjak kuna skuplji. Spomenuti ćete uređaj, ako ga kupite u webshopu, dobiti na kućnu adresu u roku od 48 sati, a s njim će vam stići i jamstveni list koji vrijedi tri godine.

U svakom slučaju, nema potrebe za uzrujavanjem u slučaju zatvaranja škola i organiziranja nastave na daljinu - trgovci su osigurali dobru ponudu laptopa, i to u različitim cjenovnim kategorijama.

23. travanj 2024 11:37