StoryEditorOCM
RegionalKOD GRAČACA

Talijan (24) uhićen dok je nezakonito prevozio strane državljane na teritorij Europske unije! Migranti zatražili azil, Talijanu kaznena prijava

Piše M.K.
29. rujna 2023. - 09:33

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Italije u dobi od 24 godine, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, provodeći zadaće zaštite državne granice policijski službenici su u utorak, 26. travnja, oko 12.55 sati zaustavili osobni automobil talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji vozač.

Kontrolom je utvrđeno da se u automobilu nalaze tri putnika, strana državljanina, za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Vozač je uhićen te je kriminalističkim istraživanjem nad njim utvrđena sumnja kako je, po prethodnom dogovoru iz koristoljublja prevozio strane državljane koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku i omogućio im daljnje protuzakonito kretanje u prostoru Europske unije.

Tijekom policijskog postupanja strani su državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u RH.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 24-godišnjeg talijanskog državljanina je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

01. svibanj 2024 07:32