StoryEditorOCM
RegionalBAHATOST NA ENTU

Tjedni najam vile na Visu naplaćuje preko 10.000 eura i još goste dovodi u zabludu reklamirajući ‘privatnu plažu‘. Što čekaju inspekcije?

Piše PSD
8. kolovoza 2021. - 21:25

Sve češće svjedočimo iznajmljivanju nekretnina, najčešće luksuznih, koje prilikom oglašavanja u opisu navode "privatnu plažu". No, iako su domaći koliko-toliko upućeni u činjenicu da je plaža pomorsko dobro, a ne privatno vlasništvo, isto se ne može reći za strance. A najčešće upravo oni unajmljuju takve nekretnine.

Jedan od objekata koji nudi i privatnu plažu je Villa Kati u Visu, koja se uredno iznajmljuje na cijelom nizu oglašivačkih platformi za najam luksuznih nekretnina. Vila se nalazi u Visu, na adresi ulica Vladimira Nazora 47, a zanimljivo je da se jedini javno dostupan broj telefona povezan s ovom adresom nalazi u Nizozemskoj, piše Morski.

Tjedni najam u špici sezone doseže 10.500 eura, što je sasvim legitimno. No, cijela jedna plaža je presječena izbetoniranom terasom koja završava doslovno u moru što se sasvim otvoreno oglašava klijentima.

“Čitava vila potpuno je obnovljena u 2017. Ukupno, vila ima 9 prostranih i klimatiziranih dvokrevetnih spavaćih soba s prekrasnim pogledom na more, 7 kupaonica i može primiti do 18 gostiju. Svaka jedinica ima veliku terasu s panoramskim pogledom na more idealnu za uživanje u sunčanju i blagovanju, dok najveća terasa ima izravan ulaz u more i mogućnost veza za dvije jahte”, stoji na jednoj od stranica koja oglašava najam ove vile.

"Građena od istog kamena kao i Bijela kuća u Washingtonu"

 

image
Vila na Visu
Booking/screenshot
image
Vila na Visu
Booking/screenshot

Zanimljivo je da se na Bookingu isti objekt oglašava pod dva imena; Seafront Villa KATI i Villa Sunset Water. Kao domaćin istog objekta predstavio se izvjesni Damian, koji vilu opisuje kao jedinstvenu i smještenu na samoj obali, obloženu bračkim kamenom, a gostima se hvali da je istom vrstom kamena obložena fasada Bijele kuće u Washingtonu.

“Četiri kata Vile potpuno su obnovljena i obnovljena 2017. godine nakon izgradnje 2000. Postoje 4 izvrsna apartmana integrirana u jednu Vilu, zadržavajući privatnost svakog dijela. Svaka spavaća soba ima prekrasan pogled na more, a svaki apartman ima veliku terasu s pogledom na more za uživanje u sunčanju i objedovanju na otvorenom. Potpuno opremljeni apartmani s udobnim krevetima i klimom poslužit će vam kao privremeni dom u srcu antičkog dijela Visa. Vila Sunset Water ima 540 m² prekrasnog unutarnjeg prostora i 310 m² terasa s pogledom na more, uključujući 225 m² privatne terase / plaže koja se proteže sve do mora omogućavajući izravan ulaz u more preko stepenica za plivanje i mogućnost do vezova za dvije jahte”, opisuje Damian.

Kao prednost vile ističe se “privatna plaža”, iako time direktno goste dovode u zabludu, barem što se tumačenja hrvatskih zakona tiče. No ako je suditi po bukiranosti ove vile i “neometanju” gostiju od strane organa koji bi trebali prvi dovesti u pitanje zakonitost izbetonirane terase u moru, nešto na Visu debelo smrdi. Jer, kako se hvale i sami iznajmljivači – “vila je u potpunosti obnovljena 2017. godine”, a izgrađena 2000. godine.

Ono što ostaje nejasno jest zašto inspekcija i Lučka kapetanija nisu reagirale na ovakvo kršenje Zakona. Novinari Morskog poslali su im upit, na koji još nisu dobili odgovor.

24. travanj 2024 09:51