StoryEditorOCM
RegionalKRISTIJAN KAPOVIĆ O RADU TRGOVAČKOG SUDA U ZADRU:

"To je Obiteljski sud Kotlar, Bajlo i partneri - odvjetničko društvo brata predsjednice Ardene Bajlo na sudu vodi 183 predmeta!"

Piše P.O.
21. kolovoza 2018. - 21:00
kapovic2-181217

Trgovački sud u Zadru je privatiziran od strane jedne obitelji, izjavio je virski načelnik Kristijan Kapović na konferenciji za novinare održanoj u utorak u općinskim prostorijama. Kapović je u "ratu oko benzinske pumpe" na Viru već tvrdio da Trgovački sud u Zadru ide niz dlaku investitoru iz tvrtke "Tri Bartola", a sada je konstatirao kako je problem s Trgovačkim sudom puno većih razmjera.

U Trgovačkom sudu u Zadru vodi se oko 1.800 predmeta od čega je po podacima iz eSpisa čak 183 predmeta u kojima sudjeluje odvjetničko društvo "Kotlar, Bajlo & partneri" kojega vodi brat predsjednice Trgovačkog suda Ardene Bajlo.

- Ovo je katastrofa pravne države. To nije Trgovački sud nego "Obiteljski sud Kotlar, Bajlo i partneri”, rekao je Kapović objašnjavajući da se radi samo o predmetima starima do 1.000 dana, otkako je uveden eSpis, dok podaci o ranijem razdoblju od Trgovačkog suda nisu dostavljeni.

Kapović je još jednom izrazio svoje nezadovoljstvo načinom rada županijske administracije i lokalnog tužiteljstva s čijim čelnicima mjesecima ne uspijeva dogovoriti sastanke, dok ga u Zagrebu nakon telefonskog poziva primaju u sljedeća 24 sata. Unatoč lošem iskustvu s policijom kada je riječ o pružanju asistencija općinskoj upravi, Kapović je izrazio zadovoljstvo reakcijom vrha PU Zadarske jer je s načelnicima Dražinom, Šindijim i Mršićem održao tri sastanka.

Nastavljajući svoju pravnu bitku u dokazivanju nezakonitosti pri izdavanju građevinske dozvole za gradnju benzinske pumpe, Općina Vir koristi usluge Odvjetničkog ureda Korljan i partneri, a dodatno su angažirali odvjetničke urede Franceschi u Splitu, te Višnja Drenski Lasan i Novak.

06. svibanj 2024 00:49