StoryEditorOCM
RegionalOGROMNA TUGA

Tragedija u KBC-u Split: niti dva dana nakon rođenja, preminula beba iz okolice Imotskog. Djevojčica je rođena kod kuće, slučaj se istražuje u potpunoj tajnosti

Piše Marko Didić/SD
4. prosinca 2022. - 13:59

U potpunoj tajnosti istražuje se smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. prosinca oko sedam sati ujutro. O tome javnost nisu obavijestili ni bolnica ni policija.

Djevojčicu je 29-godišnja majka porodila u svojoj kući na širem imotskom području 29. studenog uz pomoć jedne žene iz mjesta. Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. prosinca u ranim jutarnjim satima kada je netko iz obitelji pozvao Hitnu pomoć gdje je odmah po dolasku djelatnika djetetu pružena reanimacija.

Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gdje je konstatirana njena smrt. Zašto se beba morala poroditi kod kuće, je li to odluka njezinih roditelja koji imaju još djece ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog poroda kada se i ne može planirati odlazak u bolnici, ostaje tek za vidjeti.

O ovom tragičnom događaju upitali smo i odgovorne u PU splitsko-dalmatinskoj čiji odgovor na naš pisani upit prenosimo u cijelosti.

- Poštovani, vezano uz vaš upit, možemo vas izvijestiti kako je Postaja granične policije Imotski dana 1. prosinca 2022. godine zaprimila dojavu kako je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, a nakon pružene liječničke pomoći, novorođenče je preminulo. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje.

02. prosinac 2023 03:42