StoryEditorOCM
RegionalDEMANTI

Grk Bartul 2020. i Pošip Zure 2020. obrta Zure iz Lumbarde na Korčuli šampioni su Sabatine 2021., Kraljevski vinogradi Zadar nisu niti sudjelovali

Piše Zadružni savez Dalmacije
8. studenog 2021. - 15:03

Zadružni savez Dalmacije, organizator ovogodišnje Sabatine, poslao je demanti na objavljenu informaciju o vinima - šampionima, objavlujujemo ga u cijelosti:

- Poštovani, u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije od dana 8.11.2021. godine (ponedjeljak) na posljednjoj stranici izdanja, te na portalu www.zadarski.slobodnadalmacija.hr od dana 2.11.2021., objavljena je netočna informacija da je „Pošip 2019. „Kraljevskih vinograda“ d.o.o. Zadar najbolje bijelo vino te je proglašeno šampionom u kategoriji bijelih vina redovite berbe – regije Dalmacija, na ovogodišnjoj Sabatini koja se održala od 4.-7. studenog 2021. godine u Cavtatu.

Ova informacija dovodi u zabludu vaše čitatelje te stvara predmnijevu da je navedeno vino uistinu jedan od šampiona Sabatine. Stoga imamo obvezu istaknuti da je u kategoriji bijelih suhih i polusuhih vina šampion Sabatine 2021. vino „BARTUL 2020.“ obrta Zure iz Lumbarde na Korčuli, te da je u kategoriji vina sorte pošip šampion Sabatine 2021. vino „POŠIP ZURE 2020.“ istog proizvođača.

image
Vino Pošip Zure
Andrija Jurcevic

Također ističemo da Ministarstvo poljoprivrede u okviru programa Sabatine 2021. nije dodijeljivalo diplome za rezultate projekta „Vina od davnina“.

image
Vino Grk Bartul Zure - Šampion bijelih suhih i polusuhih vina na Sabatini 2021
Zadružni Savez Dalmacije

Vino, proizvod navedene vinarije, koje je navedeno za najbolje bijelo vino, nije proglašeno najboljim u niti jednoj kategoriji ocjenjivanja na Sabatini, štoviše nije ni sudjelovalo na ocjenjivanju Sabatine, time je javnost dovedena u zabludu, a organizatorima, suorganizatorima i stvarnim natjecateljima, te osobito šampionima Sabatine nanesena nepravda i šteta - stoji u priopćenju Zadružnog saveza Dalmacije.

28. travanj 2024 21:48