StoryEditorOCM
RegionalNIJE BILA CIJEPLJENA

Tuga u rodilištu, mlada djevojka zaražena covidom na svijet donijela mrtvorođenče: ‘U teškom je stanju, zaraza je utjecala na trudnoću‘

Piše PSD
22. prosinca 2021. - 19:33

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 102 uzorka i zabilježeno 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Istoga dana Podravka je razveselila koprivničku Opću bolnicu s dva uređaja, koji služe liječenju oboljelih od bolesti covid-19. 

Povodom donacije ravnatelj Mato Devčić je prokomentirao aktualnu situaciju, piše ePodravina

Otkrio je kako se danas od koronavirusa liječe ukupno 72 osobe od kojih je 18 na respiratoru, a postoji i mogućnost da tijekom dana na njemu završe još dvije osobe. Osvrnuo se i na trend pada broja zaraženih. 

– Taj trend je vrlo spor i mi u bolničkom sustavu ne možemo reći da dolazi do smirivanja situacije. Kao što sam rekao, još uvijek imamo 20-ak njih koji zahtijevaju mehaničku ventilaciju i to je tehnološki dosta opterećujuće za sustav,  rekao je, dodavši da će im jutros donirani uređaji biti od iznimne pomoći u cijelom procesu.

Kako se doznaje od voditelja koprivničke ginekologije dr. Ivice Stanišića, jučer je mlada trudnica pozitivna na koronavirus, u teškom stanju transportirana u Zagreb na hitni carski rez.

– Ona je bila u jako teškom stanju, što je posljedično utjecalo na tijek trudnoće i zbog toga je morala na prijevremeni porod, u 32 tjednu, i nažalost rodila je mrtvu bebu, a ona je još uvijek teško. Nije bila cijepljena, kazao je.

25. travanj 2024 01:48