StoryEditorOCM
RegionalMISTERIOZNI MAFIJAŠ

Tulumario je po Dalmaciji, vozio ferrarija. Bio je u ljubavnoj vezi s bivšom Miss Srbije. Upravo je s njom bio i kobne noći na Pagu!

Piše KRONIKA SD
1. rujna 2022. - 15:58

Ubijeni pripadnik "škaljarskog klana" Goran Vlaović bio je visokopozicioniran u ovoj kriminalnoj skupini, živio je na visokoj nozi, vozio skupe automoile, izlazio, stalno bio u društvu starleta i drugih poznatih ljepotica, a o njemu se u javnosti baš ništa nije znalo sve dok nije brutalno likvidiran u trenutku kada je izašao iz noćnog kluba na Zrću - piše Blic.

Zbog toga je Vlaović dobio epitet najmisterioznijeg kriminalca u regiji. Ni nakon što je ubijen do Vlaovićeve fotografije nije moguće doći, pa ni danas javnost ne zna kako je izgledao jedan od, navodno, visokopozicioniranih članova surovog "škaljarskog klana".

Njegovo ubojstvo je, prema svim pokazateljima iz istrage, naručeno, najverovatnije od suparničkog klana - kavačkog. Vlaović je dugo praćen i za njegovu egzekuciju unajmljen je državljanin Srbije, Kraljevčanin Duško Tanasković.

image

Poprište ubojstva Gorana Vlaovića

Nadzorna kamera

Istraga ubojstva, koje je počinjeno pred brojnim svedocima, još je u tijeku, a Vlaovićev privatni život intrigira javnost. Kako navode izvori iz Crne Gore, vozio je ferrarija, redovito viđan u poznatim klubovima, uvijek u društvu atraktivnih starleta.

Zadnje dvije godine bio je u ljubavnoj vezi s bivšom Miss Srbije i sudionicom reality showa "Parovi", Draganom Banić. Upravo je s njom bio i kobne noći na Pagu. Taman kada je izašao iz kluba u kojem su se provodili na Sonus festivalu do šest ujutro, ubojica mu se prišuljao s leđa i ispalio mu metak u vrat. Bivša misica, kako je ispričala za medije, čula je da joj je partner ranjen pa je pojurila do bolnice, gdje je teško ranjen izdahnuo.

Hrvatski mediji navodili su da je upravo zbog nje Goran Vlaović i došao na Pag, kako bi se proveli na Sonus festivalu. Ubojica i nalogodavac egzekucije su to očigledno dobro znali. Sasvim je sigurno i da je Tanasković imao pomagača koji je Vlaovića pratio po festivalu, te ubojici, koji je čekao ispred, javio kada je krenuo napolje.

image

Privodjenje Duška Tanaskovića koji je ubio Vlaovića

Luka Gerlanc/Cropix

‘Primjeran i dobro odgojen momak‘

Ubijenog Vlaovića građani Herceg Novog, odakle je rodom, opisuju kao primjernog i dobro odgojenog momka. Mještani kažu kako nisu znali da ima ikakve veze sa škaljarskim klanom. Međutim, kažu da je rodni grad napustio odavno, prije više od 15 godina.

- Kažu da je živio raskošno, da je imao mnogo para i da je bio mnogo moćniji igrač nego što se mislilo. Više vremena je provodio u Italiji i na Ibizi, gdje je imao kuću. Priča se da je bio mnogo jak - naveo je Duško Kovačević, novinar i analitičar iz Crne Gore.

O njemu se, međutim, u medijima pisalo samo prije više od 10 godina. Tada je bio optužen za sudjelovanje u likvidaciji vođe navijača Crvene Zvijezde, Marka Vesnića (29), koje se dogodilo 2009. godine u Crnoj Gori. Za ovo ubojstvo bila su optužena i braća Roganović s kojima je Vlaović bio blizak, međutim, kako se navodi, kasnije su se sukobili i njihovo prijateljstvo je prekinuto. Od tada pa sve do prošlog četvrtka kada je likvidiran, o Vlaoviću u medijima nije bilo ni jednog slova.

Priča se i da je Vlaović uvijek išao u društvu svog tjelohranitelja. A gdje je on bio kobnog jutra, ni to nije informacija koja je dostupna javnosti, jer se istraga zločina još vodi.

Pogreb u Beogradu

Ni u srpskim, ni u crnogorskim medijima Vlaoviću nije izašla nijedna osmrtnica, kao što je to bio običaj nakon svake likvidacije visokopozicioniranih članova dvaju najmoćnijih crnogorskih klanova. Neslužbeno, Vlaović će, prema odluci obitelji, biti sahranjen u Beogradu.

24. travanj 2024 17:25