StoryEditorOCM
RegionalNEOTKRIVENA MJESTA

Turistička zajednica Zadarske županije tiskala brošuru Gračac - Explore the secret green corner of Zadar Region

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2023. - 13:54

Turistička zajednica Zadarske županije ove je sezone izdala brošuru na engleskom jeziku posvećenu Gračacu, naziva Gračac – Explore the secret green corner of Zadar Region, a u kojoj se prezentiraju turističke atrakcije i ponuda ličkog dijela Zadarske županije. Ovo područje predivnih prirodnih bisera kao što su Park prirode Velebit, Cerovačke špilje, te izvori rijeka Zrmanje i Une sve više privlači posjetitelje željne netaknute prirode i neotkrivenih mjesta. Stoga je Turistička zajednica Zadarske županije izradila ovu brošuru koja će svakako potencijalnim posjetiteljima biti od velike koristi.

Potencijal prostora posebno se počeo isticati nedavnom obnovom Cerovačkih špilja, udaljenih samo 4 km od Gračaca. Špilje su jedan od najvažnijih speleoloških objekata u Hrvatskoj, dio velikog špiljskog kompleksa Crnopac, a svakako su jedna od značajnijih prirodnih atrakcija Zadarske županije, regije koja obiluje upravo raznolikim krajolicima. Izgradnjom posjetiteljske infrastrukture, razvojem sadržaja i edukativnih programa za posjetitelje, stvorila se osnova za turistički razvoj čitavog područja. U brošuri se navode i ostale prirodne ljepote ovog dijela Zadarske županije kao što je izvor rijeke Une u obliku mirnog i tirkiznog jezera okruženog šumama i strmim liticama. Hidrološki je to spomenik prirode i peti po dubini izvor u svijetu! Tu je i izvor kraške ljepotice Zrmanje, te jezero Štikada. Za planinare i avanturiste Južni Velebit i Crnopac su pravi eldorado. Posebno je naglašena jedna od najatraktivnijih, ali i najzahtjevnijih staza – Put Malog princa.

Tim je povodom direktorica TZZŽ Mihaela Kadija izjavila:

-Ovom je brošurom i lički dio Zadarske županije koji obiluje prirodnim biserima, a manje je poznat turistima, dobio mogućnost predstavljanja svojih turističkih potencijala što nas jako veseli. Brošura će se već ove jeseni dijeliti na turističkim sajmovima na kojima će se predstaviti Zadarska županija, kao i ostalim kanalima kojima TZ Zadarske županije promovira našu destinaciju.

Brošura je dostupna, te se može preuzeti i na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici: https://www.zadar.hr/datastore/filestore/10/TZZZ_Gracac.pdf

30. travanj 2024 20:31