StoryEditorOCM
RegionalKOMUNALNI PROBLEM

U Benkovcu zaiskrilo oko prodaje božićnih jelki! Ivica Pejović: " Grad nas tjera s prodajnog mjesta", gradonačenik Bulić: "Red se mora poštivati"

Piše AVŠ
19. prosinca 2023. - 16:38

- Ne znam kome smetamo i zašto nas žele odavde potjerati. Ali, mi se nećemo dati jer je pravica na našoj strani- kaže Ivica Pejnović, prodavač božićnih jelki iz Siska koji već godinama svoja drvca prodaje u Benkovcu ispred trgovačkog centra Plodine. Ove godine, međutim, Grad Benkovac im je odbio dati uobičajenu suglasnost za taj prostor.

- Krenuli smo istraživati i shvatili kako Grad uopće nije vlasnik te parcele koju nam godinama iznajmljuje kao svoje zemljište već da je riječ o privatnom vlasniku iz Zadra koji je uredno upisan u gruntovnicu. Za razliku od katastra gdje stoji da je riječ o gradskom zemljištu, u zemljišnim knjigama jasno je vidi da nije. Uspjeli smo naći vlasnika, dogovorili se s čovjekom koji nam je dao sve potrebne suglasnosti da krenemo s prodajom. I onda su počeli problemi- govori nam Pejnović prije kojega je na tom mjestu bočićna drvca godinama prodavao njegov otac.

- U nedjelju smo došli ovdje, počeli prodavati, a već u ponedjeljak nam se pojavio komunalni redar i napisao prijavu. Uzalud smo mu objašnjavali kako smo mi registrirani proizvođači božićnih jelki, a ne preprodavači, kako imamo sve potrebne dozvole i papire, ali njega ništa od toga nije zanimalo. Vratio se ponovno nakon 45 minuta, očito mu je netko rekao da prijava ne može proći jer ne stoji, i kazao nam kako kao OPG moramo imamo pristupni put. A za korištenje pristupnog puta odobrenje od Grada Benkovca! Ja pitam koji pristupni put kad nam je cesta metar od zemljišta gdje prodajemo. Pa ovo je suludo- kaže Pejnović koji je sam pozvao policiju da napravi zapisnik.

Iako je tražio odgovor od gradske uprave u Benkovcu, nije ga dobio. Zato smo za objašnjenje nazvali benkovačkog gradonačenik Tomisava Bulića koji kaže kako Pejnović nije u pravu.

- U tijeku je katastarska izmjera koja će utvrditi pravo stanje na toj parceli gdje nisu do kraja riješena imovinsko-pravna pitanja. Upravo zato, prodavačima božićnih jelki ponudili smo zamjensku lokaciju, ali oni je ne žele prihvatiti već na ovaj način love u mutnom. Sve što mi tražimo je poštivanje komunalnog reda i odluka koje je donio Grad Benkovac i to jednako vrijedi za svih, bez obzira odakle dolaze- poručio je gradonačelnik Bulić.

03. svibanj 2024 22:39