StoryEditorOCM
RegionalNA ZADARSKIM CESTAMA

U Biogradu pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću, sletio s ceste i udario u metalnu ogradu, potom se udaljio, ali je ubrzo otkriven

Piše PU zadarska
2. listopada 2023. - 16:44

U subotu, 29. rujna oko 19 sati u Biogradu došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila u Ulici Mihe Pracata kada je vozač upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine, uvjetima i stanju kolnika, izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika gdje je udario i oštetio metalnu ogradu, nakon čega je napustio mjesto događaja.

Poduzimajući mjere traganja za vozačem, policijski službenici su ubrzo u Biogradu pronašli vozača, 39-godišnjeg hrvatskog državljanina kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,90 g/kg.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran. 

Akcija policije

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 29. rujna do 02. listopada 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 130 prekršaja od čega izdvajamo: 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i šest prekršaja zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, te devet prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa su isključena 23 vozača i 11 vozila. U tom vremenu dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

 

02. svibanj 2024 15:18