StoryEditorOCM
RegionalUŽAS KOD NOVSKE

U bolnice stigli ozlijeđeni, dio njih je u teškom stanju. Sve su službe noć provele u pripravnosti: ‘Teren je jako nepristupačan‘

Piše KRONIKA SD
10. rujna 2022. - 08:51

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao je za N1 da je u njihovu bolnicu pristiglo 11 ozlijeđenih osoba. Obrada je u tijeku pa će se o težini ozljeda više znati naknadno, ali kaže da ima i teže ozlijeđenih.

Timovi Crvenoga križa na putu su prema Novskoj gdje su se večeras sudarili putnički i teretni vlak. I ostali interventni timovi u stanju su pripravnosti i spremni su djelovati čim za to bude postojala potreba, javlja HRT.

Kratku izjavu za ‘Slobodnu’ je dao Petar Prpić iz HGSS stanice Novska: “Teren je jako nepristupačan, izvan grada. U spašavanje je krenulo naših 12 pripadnika. O broju ozlijeđenih i poginulih ne možemo govoriti…”

Podsjetimo, nesreća se dogodila oko 2 km od postaje Rajić (Novska) prema Okučanima. Na mjesto nesreće upućene su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak.

image

Na terenu su sve žurne službe

Ronald Goršić/Cropix
image

Na fotografiji: Maja Grba Bujević

Ronald Goršić/Cropix
23. travanj 2024 11:50