StoryEditorOCM
RegionalPRIJAVE ŠTETA

U Gračacu stanje povoljnije, podvelebitska mjesta još pod vodom, očekuje se proglašenje elementarne nepogode

Piše Hina
17. svibnja 2023. - 11:29
Gracac, 160523. Zaseok Grab na cesti od Gracaca prema Kninu je poplavljen. Na fotografiji: zaseok Grab.Robert Fajt/Cropix

U Gračacu se u srijedu smiruje stanje s poplavom, iz svih kuća u Novom naselju 2  voda se povukla i automobilima im se može prići, no u podvelebitskim mjestima Grab i Zekić Glavica prometnice su još poplavljene kao i u naselju Podkokirna kod rotora u Gračacu, doznaje Hina u lokalnom Stožeru CZ.

Načelnica Stožera Civilne zaštite u Gračacu Natalia Turbić rekla je da je voda u Novom naselju 2 ostala još samo u dva ili tri podruma, tako da se svi evakuirani stanovnici uglavnom vraćaju svojim domovima.

Ostali evakuirani još čekaju, primjerice u Grabu još ima kuća koje su potpuno pod vodom, na Zekić Glavici se kućama bez čamaca ne može prići.

Jučer je iz Zekić Glavice u KIC Napredak u Gračacu evakuirana jedna žena, a Turbić kaže da njena kuća nije poplavljena, ali su joj poplavljena ogrjevna drva i ne može doći do osnovnih namirnica.

Općina Gračac objavila je poziv vlasnicima imovine da do 26. svibnja prijave štetu nastalu zbog poplave kao prirodne nepogode. Uz uputu o načinu prijave općinsko Povjerenstvo za naknadu šteta napominje da je Općina u postupku preliminarne procjene šteta radi prijedloga Zadarskoj županiji.

Na jučerašnjoj sjednici Stožera CZ u Gračacu, zadarski župan Božidar Longin najavio je da će proglasiti prirodnu nepogodu, rekavši kako je neupitno da je riječ o elementarnoj nepogodi.

19. travanj 2024 05:58