StoryEditorOCM
RegionalVREMENSKA PROGNOZA

U narednim nas danima čeka neobično toplo vrijeme, a onda bi moglo doći do nove promjene i zahlađenja

Piše Piše Hina, PSD
4. veljače 2021. - 10:02

Vrijeme će danas biti promjenjivo oblačno te iznadprosječno toplo, na kopnu uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar, uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, češće na sjevernom Jadranu i u gorju, a prijepodne i na istoku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Jugozapadni vjetar popodne će malo oslabjeti, a na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 12 i 17 stupnjeva Celzijusovih.

Već jutros u 7 sati u Senju, Pločama i Makarskoj izmjereno je 14 stupnjeva. U nastavku dana vrijednosti će diljem zemlje biti iznad 10, izuzmemo li neke gorske predjele, a najtoplije će biti u Dalmaciji gdje će temperature ići i do 17.

Slabe kiše ima na riječkom području, a u nastavku dana oborine može biti i u Gorskom kotaru i Lici, na istoku unutrašnjosti, ali i južnije duž obale.

I u nastavku tjedna bit će nestabilno, povremeno uz kišu, ali neobično toplo, primjerenije proljeću nego zimi, prognozira meteorologinja Tea Blažević s N1.

Od nedjelje slijedi postupni pad temperatura, i kišovitije prilike. Sa zapada će se intenzivirati oborina, i bit će lokalno obilnija duž Jadrana, u gorju.

image
Vremenska prognoza za Split

Bit će to uvod u drugi tjedan, primjereniji zimi. Iako još prerano izlaziti s preciznim prognozama, prognostički materijali zasad ukazuju na novi snijeg, sredinom idućeg tjedna.

U Zagrebu i unutrašnjosti će temperature pasti na one zimske tek u srijedu kada će se i sunce posve sakriti, no u svakom slučaju minusa nema na vidiku.

18. travanj 2024 08:05