StoryEditorOCM
RegionalNA OŠLJAKU

U sklopu programa "Seniori seniorima", otočanima održano predavanje o zdravom starenju

Piše Zadarski.hr
30. ožujka 2022. - 12:00

Na otoku Ošljaku prošlog vikenda održana je prva radionica iz Programa „Seniori seniorima“ .

Dr. Ljiljana Klarin, spec.opće medicine, održala je predavanje o zdravom starenju, te gotovo svim mještanima Ošljaka (desetak mještana) izmjerila tlak i šećer u krvi. Neki od mještana su donijeli doktorici ranije učinjene nalaze i dijagnoze, te su u prijateljskom i ležernom razgovoru dobili savjete i upute od liječnice s dugogodišnjim iskustvom i strukom posvećenom upravo očuvanju zdravlja starijih osoba.

Program financijski podupire Zadarska županija, a namijenjen je osobama starije životne dobi u opasnosti od izolacije i socijalne isključenosti. Prvenstveno je namijenjen malim otočnim zajednicama na malim i/ili izoliranim otocima sa malobrojnim stanovništvom u Zadarskoj županiji.

U realizaciju Programa uključeni su „seniori“ tj. stariji ili umirovljeni liječnici i stručnjaci raznih profila koji mogu pridonijeti ostvarenju postavljenih ciljeva: poticanje inicijativa koje se temelje na „srebrnom gospodarstvu“, mentorstvu i mjerama za korištenje bogatog znanja i iskustva starijih osoba, sprječavanje usamljenosti i socijalne isključenosti starijih osoba te preventivna zaštita zdravlja.

Iz Udruge „Kreativa“ najavljuju akciju i na otocima Rivanj i Sestrunj u travnju i svibnju ove godine.

02. svibanj 2024 06:07