StoryEditorOCM
RegionalUSKORO OTVORENJE

U sportskoj dvorani u Preku postavljen novi parket vrijedan preko 700 tisuća kuna

Piše Naši školji
6. veljače 2022. - 18:19

Nakon dva i pol mjeseca, koliko je trajala zamjena parketa, sportska dvorana u Preku u ponedjeljak, otvara vrata sportašima, rekreativcima i učenicima OŠ Valentina Klarina, pišu Naši školji

Hrastov parket u dvorani, koja se proteže na 710 četvornih metara, morao se zamijeniti nakon bujične poplave koja je 16. listopada 2020. prodrla u OŠ Valentina Klarina, a najviše je stradala upravo sportska dvorana.

- Ukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi 717.168 kuna, sve troškove u cijelosti je pokrilo Adriatic osiguranje i uistinu je sreća što smo bili osigurani, a Damir Pancirov, voditelj ureda Adriatic osiguranja u Splitu, učinio je sve da se šteta pokrije u stopostotnom iznosu, navodi ravnatelj OŠ Valentina Klarina Kristijan Smud.

Podsjeća da su prvu sanaciju i gradnju obrambenog zida s jugozapadne strane škole, odakle se slijevala bujica vode, financirale Općina Preko i Zadarska županija, a nažalost, škola i dvorana stradale su i u velikoj poplavi 11. rujna 2017. godine.

Zamjenu parketa izvela je Adria sport servis iz Zagreba s kooperantom, tvrtkom Žoli sport iz Slovenije, a nadzor radova tvrtka Soha gradnja iz Zadra i inženjer Silvio Panović, pišu Naši školji.

– Ovih dana još se dovršavaju sitni radovi, montaža sprava koje su morale biti uklonjene zbog postavljanja novog parketa, i od 7. veljače dvorana će ponovno biti u funkciji. Zahvaljujem svima na strpljenju, sportskim klubovima, udrugama, rekreativcima, ali i našim učenicima koji nisu mogli imati normalnu nastavu tjelesnog odgoja, ističe Smud.

24. travanj 2024 19:25