StoryEditorOCM
RegionalU SALIMA ŠIJU MASKE

U Velom Ratu u karanteni je još samo jedna jedrilica, a zbrinuti su i korisnici Doma umirovljenika. Zbog domaćeg tržišta "Mardešić" manje izvozi

Piše P.O.
24. ožujka 2020. - 21:48

U Salima na Dugom otoku „nema naznaka da se događa nešto izvan kontrole”:

- Od tri jedrilice koje su u Velom Ratu bile na vezu u izolaciji, ostala je još samo jedna, preostale dvije su otplovile jer im je istekao rok za karantenu. Što se maski tiče, imamo ih za općinske zaposlenike i komunalce, ljude iz Parka prirode Telaščica, a najvažnije je da sve što im je potrebno imaju i u ovdašnjem Domu umirovljenika. Za šire potrebe smo se snašli, šiju ih naše mještanke. Izdali smo pet-šest propusnica i to on line, bez dolaska u Općinu. U kućnoj izolaciji je jedna obitelj - referira načelnik Zoran Morović.

Saljski prerađivač ribe „Mardešić” radi, ali su se pojavili problemi s prijevozom kojeg je teško osigurati, a i cijene su skočile. Zaposlenici iz Zadra ne dolaze u pogon, rade samo otočani i radna snaga iz Ukrajine i drugih zemalja kojima je „Mardešić” osigurao smještaj.

- Ovo je prehrambena industrija i moramo raditi. Smanjili smo izvoz naših proizvoda, što je uvjetovano problemima s prijevozom, ali i s time što moramo voditi računa o potrebama hrvatskog tržišta. Svi naši vozači se striktno drže propisanih mjera, pa pri utovaru ili istovaru uopće ne izlaze iz kamiona, a svi drugi radnici imaju sva zaštitna sredstva, -rekao nam je jedan od suvlasnika „Mardešića" Pavle Paunović.

25. travanj 2024 08:16