StoryEditorOCM
Regional14. NARAŠTAJ

U vojarni „Josip Jović" u Udbini održana završna svečanost podjele potvrda dvanaestorici pripadnika Hrvatske vojske

Piše MORH
23. lipnja 2020. - 13:24

U vojarni „Josip Jović" u Udbini, 19. lipnja, održana je završna svečanost podjele potvrda dvanaestorici pripadnika Hrvatske vojske koji su uspješno završili 14. naraštaj Tečaja za više instruktore Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran".

Polaznicima su potvrde i značke višeg instruktora uručili zapovjednik Dočasničke škole pukovnik Zdenko Šakota i zapovjednik Središta za razvoj vođa „Marko Babić" brigadir Tomislav Kasumović.

Cilj tečaja bio je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i izvedbu obuke, odnosno izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tečaj za Više instruktore logički i sadržajno se nastavlja na Tečaj za instruktore, a pristupaju mu dočasnici kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjima na ista. Produbljuje i proširuje kompetencije potrebne za stručno odvijanje procesa poučavanja i učenja, a posebno vođenja i mentoriranja mlađih instruktora provedbom mentoriranja, nadzora i savjetovanja.

Tijekom izobrazbe koja je trajala dva tjedna primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

25. travanj 2024 08:12