StoryEditor
RegionalNATJECANJE

U Vrsima je protekli vikend održano Županijsko prvenstvo u udičarenju s obale

Piše VRŠKI GLASNIK
3. svibnja 2021. - 23:16
VRŠKI GLASNIKVrŠki Glasnik

U organizaciji Športsko-ribolovnog saveza Zadarske županije u Vrsima je protekli vikend održano Županijsko prvenstvo u udičarenju s obale. U prekrasnom okruženju borove šume i stjenovitog krajolika Vrške punte,

ribolovci su pet sati pažljivo čekali da “riba zagrize” ali nažalost, vremenski uvjeti im nisu išli na ruku.

- Iako je bilo sunčano, vjetar nam je “pomrsio” planove i ulov je loš. Natjecali smo se pojedinačno i ekipno u dvije kategorije: Seniorke i Masters (+55). Iz našeg društva natjecanju je pristupilo četvero natjecatelja: Mirjana Maraš, Živko Silavski, Josip Smuđ i Mijo Kolonić, govori Toni Božić, predsjednik Športsko - ribolovnog društva Vrsi osnovanog davne 2002. godine, a koje je u proteklih 19 godina ostvarilo izniman uspjeh na županijskoj i državnoj ribolovnoj sceni.

Početak natjecanja sudačkom zviždaljkom oglasili su sudci Pavle Kostić i Tomislav Jurjević, a prvenstvo je nadgledao predstavnik Hrvatskog saveza sportske rekreacije (HSSR), Nino Fabac. Prvenstvu je, uz domaćine pristupilo još pet ekipa: ŠRD Ulignja Kukljica, ŠRD Podlanica Biograd n/m, ŠRD Zubatac Zadar, ŠRD Sipa Benkovac i ŠRD Lanterna Zadar.

Nakon završetka natjecateljskog dijela, uslijedilo je vaganje ulova, a najbolje primjerke ulovili su  Josip Smuđ iz ŠRD-a Vrsi - podlanicu težine 234 grama te Jagoda Razum iz ŠRD Ulignja Kukljica – Ugljan za čiju udicu je “zapeo” ulov od 132 grama. Na natjecanju je ukupno ulovljeno nešto manje od pet kilograma ribe, a kako su nam natjecatelji potvrdili i pokazali, prednjačili su glavoči. Najviše medalja otišlo je u ruke članova ŠRD-a Zubatac Zadar koji su potpuno izdominirali u natjecanju. Toni Božić zahvalio se svim sudionicima na odazivu i sudjelovanju u prvenstvu.

- Posebno se zahvaljujem Općini Vrsi koja nas nesebično podržava te prati u našem radu i djelovanju, a vjerujem kako će se naša izvrsna suradnja nastaviti i u budućnosti. Vrški ribolovci prošli su najbolja natjecanja u državi, a možemo se pohvaliti kako je broj članova iz godine u godinu sve veći, navodi predsjednik, a njegove riječi potvrđuje Mirjana Maraš, Vrška seniorka koja je prošla državno i međužupanijsko ribolovno natjecanje ostvarivši odlične rezultate. Logistički dio prvenstva besprijekorno su odradili Andrija Maraš i Milan Perković, a službeni liječnik susreta bio je dr. Slavko Stanković. Susret je održan u skladu s epidemiološkim mjerama, a upravo zbog istih nije održana svečana dodjela medalja i zajednički ručak.

21. lipanj 2021 06:54