StoryEditorOCM
RegionalNA SLOBODI

Ubojica Anđele Bešlić izašao iz zatvora! Kaže da je nevin odslužio 22 godine: ‘Svakako ću se vratiti u Sinj‘

Piše vijesti sd
10. travnja 2024. - 10:18

Nakon odsluženja 22 godine kazne za ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić jutros je oko 9 sati na slobodu izašao Ivan Bulj.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Bulj je nakon izlaska iz zatvora dao izjavu. Kako prenosi Index tvrdi da je nevin bio 22 godine u zatvoru.

"Svakako ću se vratiti u Sinj. Ne kroz idućih par dana, moram konsolidirati svoje zdravstveno stanje, financije, vozački ispit i neke druge stvari.  Sinja se nikad nisam odrekao, kuće se nikad nisam odrekao, vratit ću se u Sinj", rekao je Bulj.

Upitan je što kaže na izjave oca Anđele Bešlić koji je kazao da ga ne želi vidjeti. "Ja sam izrazio sućut više puta. Kako u hotelu Alkar u Sinju, tako i na sudu u Splitu. Ja sam ispravan. Kazneno djelo teškog ubojstva pokojne Anđele Bešlić nisam počinio", rekao je.

"Pitajte sudove zašto sam u zatvoru 22 godine", rekao je. "22 godine sam nedužan u hrvatskim zatvorima. Uvijek sam na sudu odgovarao na sva pitanja. Nikad nisam krio lice fasciklom, jaknom, košuljom ili nečim drugim", rekao je.

"Ja sam tužan kakvo imamo pravosuđe. Ono je na zadnjem mjestu po listi povjerenja kod građana. A i u EU je hrvatsko pravosuđe na zadnjem ili predzadnjem mjestu"

Upitan je o smrti Anđele Bešlić i je li razmišljao o tome u zatvoru. "Jesam, razmišljao sam. Osjećam bol kao građanin Sinja", kaže.

"Kazneno djelo počinio nisam. Niti ja, niti itko moj. Niti moj rođak Pave Bulj koji je nažalost u međuvremenu preminuo, a pravomoćno je oslobođen. Moj zahtjev za obnovom kaznenog postupka se nalazi na Visokom kaznenom sudu, a kad treba sudovima šest mjeseci da to riješe, onda vidite u kakvoj državi živimo", rekao je i dodao je da će pomoći dokazati nevinost u obnovljenom kaznenom postupku.

image
Damir Krajac/Cropix

Kao što je poznato Bulje je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora, a na odsluženju zadnjeg dijela kazne nalazi se u Kaznionici u Turopolju. Radi se o kaznionici poluotvorenog tipa u koju je premješten u siječnju prošle godine iz kaznionice zatvorenog tipa u Glini.

Ivan Bulj je na prijevaru ukrcao u vozilo Anđelu Bešlić, govoreći joj kako će je odvesti kući oko 3 sata u noći početkom ožujka 2002. Djevojka se pješice vraćala kući s koncerta, a tijekom vožnje je unatoč njezinu protivljenju, skrenuo s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača.

S namjerom da je liši života, udarao ju je tupim predmetom kojim joj je nanio više ozljeda po glavi i drugim vitalnim dijelovima tijela. Tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u nepristupačnu jamu te prekrio suhim granjem gdje je i pronađena mjesec dana kasnije.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image

đ

Damir Krajac/Cropix

Danas je izjavio  kako na sudu nijedan dokaz u njegovu korist nije izveden. 

"Ni u kom slučaju nije točna ona Goebelsova da sto puta ponovljena laž postaje istina. To nije točno. Milijun puta ponovljena laž je jedna mala obična smrdljiva laž. To ne postoji. To postoji samo u primitivnim, nedemokratskim društvima", rekao je.

Kaže da nije poznavao Anđelu Bešlić. "Ne znam jesam li je ikad vidio", kaže. Dodao je da nije poznavao nikoga iz obitelji Bešlić osim njenog oca Ivana Bešlića. "On danas u medijima govori nedokazane tvrdnje i laži. Ne znam što bih na to rekao", dodao je.

"Bit ću jedno kratko vrijeme u Zagrebu. U Sinj ću svakako ići", dodao je. Još jednom je na kraju dodao da je nevin.

"Ne bojim se ničega, što bih se bojao", dodao je na kraju osuđeni ubojica. 

29. travanj 2024 22:45