StoryEditor
RegionalUIGRANA EKIPA

Ubojica iz Hrvatske "režirao" dramu u Italiji: policija ga locirala nakon pljačke, a on na njih nasrnuo odvijačem i dvojicu poslao u bolnicu!

Piše Jutarnji.hr
15. studenog 2019. - 20:54
kadrić

 

Stari policijski znanci Sead Kadrić (40) iz Kostrene te dvojica Srba Ilija Drobnjak (38) i Željko Petronijević (41) uhićeni su u srijedu kasno navečer u mjestu Mezzana nadomak talijanskog Prata. Njihovo uhićenje, međutim, nije prošlo bez problema jer su se, pritom, uhvatili u koštac s Karabinjerima od kojih je dvojicu njih Kadrić ozlijedio odvijačem – jednom je nanio ozljede obje ruke, a drugom ozljedu brade, javlja Jutarnji.

Kriminalisti su uvjereni da je balkanski trojac uhićen netom prije nego što su trebali odraditi provalu u jedan od stanova u kojoj živi imućna obitelj. Sumnjaju da je riječ o ekipi koja već neko vrijeme provaljuje u domove mještana a da su uhitili prave provalnike, istražitelji potkrepljuju tvrdnjama i da detaljni opisi ranijih provalnika kao i njihovih auta, odgovaraju uhićenom trojicu.

Stvari su se počele rasplitati nakon što su mještani u srijedu dojavili karabinjerima o provali u Ford Galaxy u Ulici Zarini u Pratu, a obzirom da je u autu bio GPS sustav, locirali su auto u Mezzani. Karabinjeri su naišli u pravom trenutku dok se Kadrić udaljavao u ukradenom autu, a iza njega su se vozili Ilija i Željko u drugom autu.

Čim su Hrvata “stisnuli” u kut, odlučio im je uzvratiti. Odvijačem koji je imao kod sebe, navalio je na karabinjere koje je ozlijedio, a tu priliku su iskoristila druga dvojica za bijeg međutim, i oni su vrlo brzo uhićeni.

U autu kojim su bježali, policajci su pronašli provalnički alat među kojim se najviše ističe željezna poluga, a za koji pretpostavljaju da su ga koristili u prijašnjim provalama.

Talijanski policajci otkrivaju da su uhićenici im od prije poznati po nizu provala i krađa, a svoj krim-dosje su si podebljali s krađom auta, sprječavanjem osobe u obavljanju službene dužnosti, nasilničkim ponašanjem, pokušajem krađe te posjedovanjem alata za provalu, dok za Kadrića kažu i da bi mogao odgovarati za pokušaj ubojstva karabinjera koji je, srećom, rezultirao s lakšim ozljedama.

Podsjetimo, prije 13 godina Kadrić je uhićen u Austriji zbog sumnje da je u Salzburgu pokušao orobiti jednog trgovca nakitom. No, kako se tada koristio lažnim imenom Josip Vulić, tamošnja policija je po otkrivanju pravog identiteta otkrila da su uhitili i osobu s međunarodne tjeralice koja je godinu prije u središtu Rijeke ubila Zijada Hadžića (47).

Kadrić je na Zemaljskom sudu u Innsbrucku, kako smo već pisali, osuđen na dvije godine zatvora za krađu pet Rolexa vrijednih 75.000 eura. Da bi godinu poslije izručili ga Hrvatskoj gdje je nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva.

Teretilo ga se da je u pola bijela dana u lipnju 2004 ispred automat kluba u središtu Rijeke zbog novčanog duga ubio Hadžića, a nakon ispaljivanja smrtonosnih hitaca, je pobjegao. Tvrdio je da nije kriv te da je Hadžića ubio drugi muškarac iz Banja Luke. Međutim, očevici užasa su otkrili Hadžićeve posljednje riječi: “Upucao me Sejo, Sejo me je ubio”.

U potrazi za informacijom o Kadrićevom posljednjem uhićenju, nazvali smo Kadrićevu obitelj. Seadova majka otkriva nam da je sina vidjela zadnji put prije dva mjeseca.

- Nema Senada kod kuće. Živi u Italiji ali ne znam što radi jer nikad ništa ne govori. Znam samo da se nije oženio i da nema djecu. Odslužio je kaznu za ubojstvo tj. izašao je prije tri godine na uvjetnu nakon što je odslužio nekih 10 godina kazne. I onda se odmah po izlasku na slobodu zaposlio na Lošinju gdje mu prijatelj ima pizzeriju. Tamo je odradio cijelu sezonu - rekla je za Jutarnji Seadova mama.

Na upit zna li išta o njegovu uhićenju u Italiji prije par dana, zanijemila je: “Što ste rekli? Pritvoren je? Pa u zatvoru mu je bilo grozno. Žalio se na boravak u Lepoglavi, a u Glini mu je bilo nešto malo bolje, ali opet, znate i sami kako je u zatvoru gdje se u četiri skučena zida cijelo jedno desetljeće”.

item - id = 633388
related id = 0 -> 1134889
related id = 1 -> 1132972
18. listopad 2021 02:32