StoryEditorOCM
RegionalFOTO: U RAŽANCU ODRŽANO TREĆE KOLO NATJECANJA CROATIAN MAKERS LIGE

Učenici otkrili što sve mogu s robotom

Piše Zadarski.hr
28. veljače 2019. - 13:21

U petak, 22.veljače u Knjižnici Jurja Barakovića održano je 3. kola natjecanja Croatian Makers lige, dio projekta Croatian Makers koji je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih. Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Natjecanje je podijeljeno u dvije skupine: mlađa, od prvog do petog, i starija, od šestog do osmog razred osnovne škole. Treće kolo Croatian Makers lige je bilo `fizičko kolo', u kojima su se sudionici istovremeno natjecali unutar svojih regija.

U regiji Zadar na natjecanju je sudjelovalo 6 timova, 1 tim u mlađoj i 5 timova u starijoj skupini, iz svih dijelova županije. Za ovo kolo učenici su morali svladati korištenje senzora za boju i komunikaciju između dva robota, čime im se otvorila opcija da nauče kako je s robotom moguće svašta zanimljivo i korisno napraviti. Svi sudionici imali su 90 minuta za rješavanje zadatka pomoću edukacijskog robota mBot. Nakon završetka programiranja, ocjenjivačka povjerenstva, sastavljena od mentora, bodovali su pojedinačno sve ekipa za uspješni tijek ostvarene vožnje. Atmosfera je bila fantastična zahvaljujući trudu učenika i učenica, te njihovih mentora.


 

14. travanj 2024 23:07