StoryEditor
RegionalPROJEKT "VOLONTERSKA ŠUMA" POZIVA VOLONTERE

Udruga Eko - Zadar organizira veliku akciju pošumljavanja u Kruševu

Piše Zadarski.hr
16. studenog 2017. - 11:06
karta mjesto

Udruga „Eko-Zadar“ zajedno sa svojim partnerima Srednjom školom Obrovac, Udrugom socijalnih radnika Zadar – Volonterski centar Zadar, Ekološkom udrugom Zrmanja i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, provodi projekt „Volonterska šuma“ koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 100% s ukupnim proračunom od 759.857,25 kuna.

Projekt za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, koji uključuju i programe školskog volontiranja te odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik).

Kako bi dodatno ispromovirali volontiranje i njegove dobrobiti za pojedinca i cijelu zajednicu, a ujedno i zbog nedavnih nepogoda koje su pogodile Zadarsku županiju, Udruga Eko - Zadar organizira veliku akciju pošumljavanja koja će okupiti sve zainteresirane volontere/ke koji/e bi voljeli/e sudjelovati u ovoj akciji.

U suradnji s Hrvatskim šumama posadit će na 1 ha površine u Crnoj Punti, Kruševo (grad Obrovac) prekrasne medonosne sadnice običnog bagrema u kombinaciji s primorskim borom.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane da se uključe u akciju pošumljavanja koja će se održati u subotu 25. studenoga 2017. godine u vremenu od 9-16 sati. Okupljanje započinje u 8.30 sati, a lokacija na kojoj se okupljamo nalazi se na slici. Za sudionike će biti osigurana hrana i osvježenje te radni materijal, kao i upis volonterskog angažmana u volonterske knjižice. Ako imate svoju knjižicu, ponesite je, ako ne – mi ćemo ih osigurati.

Akcija pošumljavanja jedan je od primjera volonterskih akcija kojima želimo promovirati volonterski angažman i oplemeniti naš životni prostor te ujedno potaknuti ostale organizatore volontiranja da organiziraju slične volonterske akcije u svojim zajednicama.

Prisustvovanje je potrebno potvrditit gđi. Taidi Garibović na email: taida.garibovic@gmail.com do 24. studenoga 2017. godine.

22. svibanj 2022 14:31