StoryEditorOCM
RegionalSVAKA ČAST!

Udruga mladih Jarac donirala lukoranskim "cvjetićima" igračke

Piše Andrina Luić / Naši školji
17. veljače 2018. - 11:11
nasi_skolji

Na adresu trinaest lukoranskih "cvjetića" u područnom odjelu Dječjeg vrtića Lastavica Preko u petak je stigla vrijedna donacija.

I to zahvaljujući Udruzi mladih Jarac iz Luokrana i njihovim sumještanima koji su na koledi 26. prosinca prošle godine prikupili 3500 kuna i darovali ih dječjem vrtiću za kupnju didaktičkih igračaka. 

- Božićni blagdani i koleda bili su pravo vrijeme za organiziranje dobrotvorne akcije koja je, kako vidimo, jako obradovala naše najmlađe sumještane. Za koledu smo pripremili hranu, a ljudi smo donirali koliko je tko htio i mogao. Namjeravali smo za vrtić kupiti novi klima-uređaj, ali ipak nismo prikupili dovoljno novca. Zato je izbor, u dogovoru s ravnateljicom vrtića Đanom Jadrijev i odgajateljicom Matijom Titulić, pao na didaktičke igračke, kazao je prilikom uručivanja darova Luka Bosnić, predsjednik Udruge mladih Jarac, piše Naši školji.

A devetero "cvjetića", u dobi od tri do šest godina, nisu puno marili za goste, s tetom Matijom odmah su se bacili na posao i učas raspakirali igračke. Bez puno naguravanja i "daj meni, daj meni", jer svatko je mogao odabrati što je htio. 

- Inače je u lukjoranskoj grupi "cvjetići" trinaestero djece, ali neki su bolesni i danas nisu bili u vrtiću. Igračaka je dovoljno za sve uzraste i vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. Ovakve didaktičke materijale dosad nismo imali tako da je ova donacija uistinu došla u prave ruke. Zahvaljujemo našim mladima, Udruzi Jarac, ali i svim Lukorancima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj akciji i mislili na nas, dodala je ravnateljica vrtća Đana Jadrijev.

Udruga mladih Jarac iz Lukorana nedavno je po drugi put organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi i trenutačno su u postupku registracije aktiva. Pripremaju događanja za ljeto i jesen, a jedna od akcija koju planiraju organizirati ili u kasno proljeće ili rano ljeto bit će čišćenje uvale u Lukoranu te se nadaju da će im se priključiti što više mještana, piše Naši školji.

A što su sve dobili mali Lukoranci Tome Mikela, David Jerolimov, Mate Vidaković, Nina Rančić, Petra Dunić, Karla Šimac, Korina Mikela, Marieta Klarić, Jakov Jerolimov, Toma Bačić, Aurora Bačić, Iskra Dundov i Toma Hrabrov, pogledajte u FOTOGALERIJI.

24. travanj 2024 15:57