StoryEditorOCM
RegionalDOLIJAO DUGOPRSTIĆ

Uhvaćen lopov koji je mjesecima operiao po biogradskom području, osumnjičen je za sedam teških krađa

Piše Zadarski.hr
24. veljače 2021. - 09:28

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je na zadarskom i biogradskom području počinio sedam kaznenih djela teških krađa.

Tako ga se sumnjiči da je krajem prosinca mjeseca 2020.godine u Zadru, na predjelu Karma provalio u drvenu kućicu 47-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio bušilicu, alat i dijelove mopeda, dok je početkom prošle godine u Vrani provalio u kuću 69-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio razni alat.

Također ga se sumnjiči da je zajedno s 19-godišnjakom početkom prošle godine u Vrani provalio vikend kuću 67-godišnje vlasnice, odakle su otuđili televizor i drugi alat.

Nadalje sumnjiči ga se da je s maloljetnim 16-godišnjakom u Vrani tijekom mjeseca siječnja ove godine provalio u garažu u vlasništvu njemačke državljanke, odakle su otuđili ribarsku i drugu opremu, a isto tako da su početkom prošle godine provalili u kuću iste vlasnice odakle nisu ništa otuđili.

Osumnjičenog 20-godišnjaka i maloljetnika se sumnjiči da su u prosincu prošle godine te u veljači ove godine na području Zadra izvršili još dvije teške krađe provaljivanje, kojom prilikom su otuđili moped i motocikl.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 20-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog teških krađa predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Protiv mlađeg punoljetnika i maloljetne osobe se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave.

25. travanj 2024 06:46