StoryEditorOCM
RegionalPRIJE 30 GODINA

Ulica u Sv. Roku imenovana po branitelju Ivici Drmiću, poginulom u VRO Maslenica

Piše Hina
23. siječnja 2023. - 09:02

U Svetom Roku kod Lovinca, u nedjelju je jedna ulica imenovana po Ivici Drmiću, pripadniku Specijalne jedinice policije "Alfa" koji je na jučerašnji dan 1993., na svoj 31. rođendan poginuo od neprijateljskog metka u operaciji Maslenica na Velebitu.

U župnoj crkvi Svetog Roka služena je misa zadušnica za Drmića i sve druge hrvatske branitelje koji su tijekom vojno redarstvene operacije Maslenica položili svoje živote za domovinu Hrvatsku, priopćeno je iz Ličko senjske županije.

Nakon toga je župnik fra Ivan Šimunac blagoslovio Ulicu Ivice Drmića, pripadnika Specijalne jedinice policije PU Zagrebačke "Alfa" u čiju je čast i trajnu zahvalu navedena ulica u Svetom Roku dobila njegovo ime.

U velebitskom predjelu Egeljac kod Spomen obilježja Ivici Drmiću i kod Spomen obilježja za sve žrtve iz Domovinskog rata s područja Općine Lovinac, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a na komemoraciji je bio i Ivan Miletić, sudionik operacije i današnji načelnik Općine Lovinac.

Na odavanju počasti imenovanja ulice u Svetom Roku i na komemoraciju u Erdeljcu bili su brojni hrvatski branitelji iz mnogih  dijelova Hrvatske, članovi udruga specijalnih jedinica policije PU zagrebačke "Alfa", "Baruni" iz PU Krapinsko-zagorske, "Jastrebovi" iz PU Šibensko-kninske i brojni drugi, kao i brojni hrvatski branitelji iz Lovinca, Gospića i cijele Ličko-senjske županije.              

20. travanj 2024 02:52