StoryEditorOCM
RegionalŽIVOT ZA VODICE

Umro je dalmatinski humanitarac, začetnik velikih projekata: ‘Još sinoć sam čula barba Antu, rekao mi je ‘Teško hodam‘

Piše Dalmacija SD
10. veljače 2023. - 14:02

U zadnjim minutama jučerašnjeg dana preminuo je Ante Bastić, čovjek koji je svojim višedesetljetnim društvenim radom zadužio Vodice i Vodičane.

Dugo je bolovao, ali smrt je ipak došla iznenadno. Umro je u svome domu, u naručju najmilijih, piše infovodice.com.

Bilo je to u trenucima kad je u hotelu "Olympia" završavala Skupština Kluba vodičkih darivatelja krvi. Gospodin Bastić bio je jedan od osnivača Kluba. Do sinoć zadnji živući.

U svome obraćanju skupštinarima Sanja Radin-Mačukat, predsjednica Kluba kojeg su gospodin Ante i skupina njegovih istomišljenika, humanitaraca, osnovali na Badnjak 1976. godine, posebni pozdrav uputila je upravo njemu, što je gromoglasno pozdravljeno

Jučer su se i čuli telefonski. Nazvao ju je kako bi se zahvalio na pozivu i ispričao se što ipak neće moći doći na Skupštinu jer se ne osjeća baš najbolje.

- Teško hodam - kazao joj je, ali i pored toga zvučao je dobro i ništa nije slutilo na tužni završetak jedne lijepe večeri.

Ante Bastić jedan je od onih ljudi koji su kroz cijeli svoj život uradili puno toga značajnoga za svoje mjesto. U društvenom životu kao tajnik Turističkog društva, na sportskom kao inicijator osnivanja Sportskog društva "Vodice", na humanitarnom već spomenutim osnivanjem Kluba darivatelja krvi, a uz Vodice je bio vezan i kroz profesionalni angažman na radnom mjestu tajnika Mjesne zajednice Vodice kao dijelu tadašnje Općine Šibenik.

S tim u vezi zaslužan je za pokretanje izgradnje Dječjeg vrtića "Tamaris" i nove zgrade Osnovne škole "Vodice", za izgradnju prve faze kanalizacije, izgradnju operativne obale (buduće infrastrukture marine) i telefonske centrale s priključcima. U mirovinu je otišao 1992. godine.

Prošle godine dobio je Nagradu grada Vodica za životno djelo.

Sprovod Ante Bastića bit će u subotu u 15 sati na vodičkom groblju.

image
Privatni album/infovodice.com
20. travanj 2024 06:41