StoryEditorOCM
RegionalU VRSIMA

Uspješna provedba europskog programa: na deset lokacija postavljen WIFI4EU za besplatno korištenje kvalitetne internetske mreže u javnim prostorima

Piše Toni Perinić/Zadarski.hr
1. listopada 2020. - 20:30

U sklopu europskog projekta WIFI4EU, u Vrsima će kroz nekoliko dana u rad biti puštena bežična Wi Fi pristupna točka, koja će svim korisnicima omogućiti besplatno korištenje stabilne i kvalitetne internetske mreže u javnim ustanovama i prostorima. Na području Općine Vrsi instalirano je deset AP uređaja, dok njih osam ide duž cijele plaže Mulo.

Ostala dva uređaja postavljena su pokraj Općine Vrsi i vatrogasnog doma. Vaučeri od petnaest tisuća eura koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodijeljeni su kao potpora općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života.

- Iznimno mi je drago kako smo uspjeli ostvariti svoj cilj te omogućiti svim mještanima i posjetiteljima korištenje besplatnog interneta na javnim površinama. Općina Vrsi izdvojila je iz svojih proračunskih sredstava dodatnih četrdeset tisuća kuna za provedbu samog programa. Nepobitna činjenica je da danas internet predstavlja resurs bez kojeg je nezamislivo sudjelovati u poslu i učenju - napominje načelnik Luka Perinić .

Temeljem provedbe javne nabave, Općina Vrsi odabrala je tvrtku Hrvatski telekom koja se brine da svi uređaji budu postavljeni i instalirani, te spremni za korištenje. U tijeku je testiranje kvalitete mreže i usluge, a kroz nekoliko dana planira se i puštanje u rad otvorene Wi Fi mreže. Kako saznajemo u Općini Vrsi, ni mještani Poljica neće ostati zakinuti za besplatnu internetsku mrežu. Kroz buduće razdoblje, planira se postavljanje nekoliko uređaja koji će Poljičanima omogućiti bezbrižno „surfanje" na otvorenom prostoru.

24. travanj 2024 15:14