StoryEditorOCM
RegionalEVO KAKO DALMATINSKI FAST FOOD ZAPOŠLJAVA PRODAVAČICU I DOSTAVLJAČA

Uvjet: ona ne smije biti vječno bolesna čangrizava svađalica, a on manijak za volanom

Piše 100POSTO.HR
25. ožujka 2018. - 14:53
fast

Ako vas oglasi za posao asociraju na nepregledne listove papira zaljepljene na vratima Zavoda za zapošljavanje ili pisanje i ažuriranje životopisa, bacite oko na ovaj pa recite što vam se više sviđa. 

Društvenim mrežama kruži urnebesan oglas za radno mjesto dostavljača i radnicu za pultom u omiškom Fast Foodu Ketchup, koji na ironičan i duhovit način objavljuje svoju odiseju za radnicima, očito inspiriranu negativnim iskustvima s bivšim zaposlenicima. 

Autorica oglasa Vesela Vrkić na svom Facebook profilu u iscrpnom postu objašnjava kakve bi osobine budući zaposlenici trebali posjedovati. 

Tako bi, primjerice, djelatnica za pultom trebala biti isključivo ženska osoba, mlada ako ne godinama onda barem duhom:

"Ispostavilo se, naime, da kolegama nije ni malo simpatično kad imaju čangrizavu vječno bolesnu, užasno nezainteresiranu kolegicu koja dodatno voli i zapovidat. Ili odbijat narudžbe, ili objašnjavat tko je tu najpametniji, ili vriđat kolege u svrhu osobne zabave, ili pak, vrhunac svega, podmetat svađu čim se pokušaš opustit minut. Nećete mi virovat, al eto kolege se protiv toga bune", piše gospođa Vrkić.

Žensku osobu traže jer pretpostavljaju da ženska zna 'izrizat salatu, pome i kapulu, pohat piletinu, ogulit jaja, ispeć pomfrit il čevap, napunit sendvić', iako je i s tim bilo iznenađenja:

"Kažem pretpostavljamo jer su nas znale junački iznenadit. Cure, ta kokoš je već mrtva i neće vam ništa."

Da se ne bi sve svelo samo na njihove zahtjeve, poslodavci navode da nude plaću koja je redovita, urednu prijavu na mirovinsko i zdravstveno, slobodne dane, vikende i praznike, sedmosatno radno vrijeme u dvije smjene i plaću od 4 tisuće kuna plus bonuse u sezoni kada je promet veći.

Smještaj, kažu, ne nude:

"Čvrsto, duboko i optimistično vjerujemo da na širem području Omiša još uvijek postoji neka normalna osoba kojoj nije cilj radit tri miseca a ostatak godine ladit jaja. Štoviše, toliko nam se to ladit jaja dopada da puštamo djelatnice da u skuhana jaja uliju hladne vode i hlade jaja bez da itko vrišti na njih koliko su vode potrošile."

Ništa manje duhovit nije niti oglas za dostavljača od kojeg također imaju 'visoka' očekivanja da ima vozačku B kategorije jer će hranu dostavljati autom kojim će razumno upravljati:

"Poželjno je i da ne vozite ko luđaci jer mi želimo da ljudi naruče a ne da čine sve za spriječit takvoga da izađe na cestu."

Oglas zaključuju optimistično jer, kako kažu, posluju bez poreznih dugova i pretpostavkom u glavi da postoje jednako takvi djelatnici kojima je zadovoljavajuće da s redovnom plaćom, mirni i neizmaltletirani idu doma, zadovoljni svojim životom i bez težnje da u Dublinu steknu milijarde daleko od kave s ekipom.

Pozivaju sve zainteresirane da im se jave na napisane kontakte, a one nezainteresirane da oglas podijele širom Omiša i okolice.

07. svibanj 2024 11:38