StoryEditorOCM
RegionalNEUSPJEŠNO PENJANJE

Užas na otoku: pijani Englez pao s visine od par metara, helikopterom hitno prevezen u bolnicu

Piše Vladimir Urukalo/SD
28. travnja 2023. - 20:33

Teško ozlijeđeni turist iz Velike Britanije star oko 30 godina u petak poslijepodne hitno je helikopterom s Hvara prevezen u splitsku bolnicu zbog po život opasnih ozljeda koje je zadobio u padu s visine od par metara. Potvrđeno nam je to iz splitske policije, a mi smo razgovarali s mještaninom Hvara koji se zatekao na mjestu nesreće i koji nam je ispričao što se dogodilo. Po njegovim riječima, grupica od pet, šest Engleza konzumirala je alkohol pokraj jednog bara te je u jednom trenutku jedan od njih odlučio se odmaknuti i krenuti prema obližnjem apartmanu.

S njim je pošao i prijatelj te se muškarac počeo penjati po zidu kako bi došao do terase apartmana. Prijatelj ga je držao dok je mogao, no kad se ovaj već popeo na veću visinu, izgubio je oslonac, a nije se uspio uhvatiti za ogradu i rub terase te se strovalio licem prema podu. U padu je zakačio nekakav kabel koji mu je očito ublažio pad.

- Ja sam naišao i vidio da se nešto događa. Njegov mi je prijatelj uznemireno rekao što se dogodilo i odmah sam priskočio i stavio mu pod glavu gornji dio trenirke. Nije se micao i jako je teško disao pa sam ga malo polio vodom i nekoliko ga puta pritisnuo po prsnom košu. Tad je počeo disati lakše, došao je k svijesti, ali je stenjao u jakim bolovima. Izmjerio sam mu puls, imao je 43 otkucaja u minuti, točno sam zapamtija...Okrenija sam ga na bok, lijeva strana lica i brade mu je bila krvava od posjekotine, a desna strana ruke mu je bila kao otečena. Tad je stigla Hitna pomoć. vrlo brzo, i onda su ga unijeli u auto. Intubirali su ga i odmah odvezli do helikoptera - ispričao nam je Hvaranin D.B..

27. travanj 2024 08:51