StoryEditorOCM
RegionalPODIGNUTA OPTUŽNICA

Uzeo kuhinjski nož od 19 centimetara i zabio ga poznaniku u leđa. "Osjetio sam ubod i vidio krv, uspio sam se dovući do kuće"

Piše SD
7. prosinca 2020. - 10:49

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 28-godišnjeg Ivice Jenjića iz Sinja zbog pokušaja ubojstva svojeg poznanika Ante Milanovića iz Glavica.

Tereti ga se da je 8. srpnja 2020. oko 18.15 u tome mjestu ispred oštećenikove kuće, nakon prepirke i tjelesnog sukoba s njim, otišao po nož te ga je, dok je on bio okrenut leđima, kuhinjskim nožem ukupne dužine 19 centimetara ubo u desnu stranu leđa, ispod desne lopatice, i u desnu natkoljenicu.

Oštrica noža bila je dužine osam centimetara i ubod ispod lopatice bio je teška tjelesna ozljeda s ubodnim kanalom dubine između pet i osam centimetara.

Iz iskaza žrtve vidi se da je između njih iskrsnuo problem desetak dana prije napada nožem, kad su se vraćali iz Sinja u Glavice i kad je Jenjić malo brže upravljao vozilom, te je u jednom zavoju morao naglo kočiti kako bi izbjegao sudar s Mercedesom koji je dolazio iz suprotnog smjera, kojim je upravljao Giga Klarić.

Tada su se obojica vozača zaustavila, a Jenjić je Klariću psovao majku i svašta mu je govorio. Potom je vozačevim vratima svojega vozila udario tog čovjeka, nakon čega je napadnuti uhvatio Ivicu i pokušao ga izvući iz vozila, a Ivica ga je udario nogom. Nakon toga je vozač Mercedesa jednom pljusnuo Ivicu.

Milanović je Ivicu smirivao i držao ga sprječavajući ga da iziđe iz vozila. Potom su se vozilom, kojim je upravljao Ivica, odvezli kući u Glavice.

No, problem je nastao poslije, kad je Jenjić počeo verbalno napadati Milanovića prigovarajući mu da ga nije podržao u naumu da se osveti vozaču Mercedesa, nego mu je predložio da mu se čak i ispriča jer je, po njegovu mišljenju, Jenjić bio kriv za taj incident.

Jedan put su, prije ranjavanja, njih dvojica imala razgovor o ovom slučaju osvete, koji je završio Jenjićevim prijetnjama ubojstvom Milanovićeve desetogodišnje sestre i cijele obitelji.

Ubrzo se dogodio drugi susret u automobilu ispred kuće, opet na Jenjićevu inicijativu.

Čim je Milanović sjeo u njegovo vozilo, počeo mu je govoriti da je "p.…" i da nema hrabrosti te da ga nije podržao u naumu da se osveti vozaču Mercedesa. Tada ga je Jenjić pokušao udariti šakom u glavu, ali se Milanović izmaknuo i izišao je iz vozila, te je nogom udario Ivicu u glavu. Potom je otišao u svoju kuću, a Ivica je nešto vikao te se udaljio svojim vozilom, no vratio se nakon pet minuta, taj put pješice.

"Pitao me je gdje mu je mobitel, za koji ja nisam imao pojma gdje mu je, a u ruci je držao nož. Vidjevši nož u Ivičinoj ruci, krenuo sam unatrag, uzeo jednu željeznu šipku koja je bila na gradelama i rekao mu neka otiđe. Kad je on rekao: 'Okej, riješit ćemo to drugi put', okrenuo sam se i pošao uza stube u stan svoje bake, koja je stajala na balkonu prvoga kata.

Dok sam se penjao stubama, a bio sam na trećoj stubi, osjetio sam ubod u desnu stranu leđa i u bedro desne noge. U prvi mah nisam shvatio da su to ubodi, a bio sam okrenut leđima pa nisam vidio. Pogledao sam svoju nogu i vidio da krvari. Okrenuo sam se i, čitavo vrijeme držeći onu željeznu šipku u ruci, potrčao prema Ivici, koji je trčeći bježao prema livadi.

Trčao sam tako za njim pedesetak metara, a onda sam osjetio malaksalost, šipka mi je ispala iz ruke na tlo. Ivica je pobjegao, a ja sam se uspio nekako dovući do kuće", rekao je u svojem iskazu oštećeni.

Milanović je potom u bolnici operiran te je proveo šest dana na liječenju. Još uvijek ga jako bole leđa, te ima smetnje kao posljedice ozljeđivanja.

02. svibanj 2024 06:19