StoryEditorOCM
RegionalOD LEPURA DO LIŠANA

UZNEMIRUJUĆE SLIKE "Vukovi su mi zaklali dvije krave i 7 ovaca, viđamo ih usred sela, a javna rasvjeta se gasi u 23 sata..."

Piše Zadarski.hr
1. srpnja 2022. - 08:58

- Kad je o napadima vukova riječ, nije samo Šibensko zaleđe u pitanju: i Zadarsko je na udaru. Nakon što su mi vukovi zaklali dvije krave, sinoć su se „počastili” sa sedam ovaca, piše nam „stočar iz okolice Benkovca” pojašnjavajući da je najviše napada na potezu od Lepura do Lišana Ostrovičkih..

- Napadi su sve učestaliji, a lovcima su ruke vezane. I ja sam lovac, a evo što mi se događa! I kako da seljak napreduje, kad vukova ima više nego ljudi. U 21.stoljeću ni vodovod još nemamo, ali bitno je da nam vukovi poštu nose, stoji u poruci iz Lepura.

Ono što posebno izaziva pažnju je i upozorenje:

- Sve češće viđamo vukove i usred sela, šetaju se kao po Kalelargi. Da nije ulične rasvjete, bilo bi bliskih susreta vukova i djece koja se u ovo ljetno vrijeme do kasno igraju na seoskom igralištu. Bar do 23 sata je koliko-toliko sigurno, ali iza 23 sata ulična rasvjeta se gasi, što može biti jako opasno, upozorava naš čitatelj.

 

 

18. travanj 2024 00:12