StoryEditorOCM
RegionalFOTO: STRAŠNE SCENE ISPRED SPLITSKE LUKE

Vatra progutala jedrilicu nasred kanala, putnici se u posljednji trenutak spasili skočivši u more

Piše SD
31. kolovoza 2018. - 19:18
jedrilica_pozar5-310818

Nešto prije 14 sati planula je 14-metarska jedrilica u splitskom kanalu, piše Dalmacija Danas. Prema prvim informacija svi putnici koji su se nalazili na brodu evakuirani su na vrijeme te za sada nema vijesti o ozlijeđenima.

Na mjesto događaja upućen je vatrogasni brod DVD Kaštel Gomilica te vatrogasci JVP Split brodom Lučke kapetanije. Kako se radi o plastičnom brodu pitanje je hoće li ga vatrogasci uspjeti spasiti prije nego potone.

Stariji bračni par, državljani Velike Britanije, spašeni su neozljeđeni s jedrilice koju su unajmili, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Split, a prenosi Hina. Britanski bračni par skočio je u more, a spasio ih je brod koji je prolazio u blizini. Nakon što je požar na jedrilici ugašen, počelo je njezino tegljenje.

Supružnici koji su se nalazili na zapaljenoj jedrilici prevezeni su u Split gdje je popodne počela istraga o uzrocima nesreće koju zajednički vode lučka kapetanija, policija i državno odvjetništvo. Kako se doznaje, a prenosi Hina, u požaru jedrilice nije došlo do onečišćenja mora.

20. travanj 2024 16:30