StoryEditorOCM
RegionalOBRAZOVANJE

Veleučilište Baltazar: ‘Pretvorili smo Biograd na Moru u studentski grad‘

Piše Matea Magaš/promo
21. prosinca 2021. - 11:30

Veleučilište Baltazar Zaprešić nastavu izvodi u sklopu Dislociranog studija Biograd na Moru, na kojem studenti mogu upisati preddiplomski stručni studij Poslovanje i upravljanje, te specijalistički diplomski stručni studij Menadžment javnog sektora.

Krajem listopada ove godine iz prostorija Srednje škole Biograd nastava je preseljena u novoobnovljene, moderne prostore Gradske knjižnice Biograd.

image
Voditelj dislociranog studija u Biogradu na Moru dr.sc. Pave Ivic
Jure Miškovicć/Cropix

- Zaista mislim da smo sad svoji na svome! Naš moderni pristup školovanju napokon prati i infrastruktura. To nam je posebno važno jer svake godine upisujemo sve veći broj studenata. Nekad ih se na prvu godinu upisivalo 25, danas se ta brojka penje i do 50 - zadovoljno je istaknuo dr. sc. Pave Ivić, voditelj tog dislociranog studija u Biogradu na Moru. Kako je naglasio, zahvaljujući Veleučilištu Baltazar i njegovim studentima, Biograd je postao studentski grad u kojem se dobivaju akademske diplome, što je, tvrdi Ivić, velika stvar za tako mali grad.

- Veleučilište Baltazar izvodi studijske programe dizajnirane po suvremenim europskim standardima i smjernicama kvalitete u sustavu visokog obrazovanja. U svim studijskim programima programima naglasak je stavljen na primjenu znanja u praksi, čime studenti stječu potrebne kompentencije za aktualno tržište rada. Profesori koji ovdje rade imaju bogato akademsko i profesionalno iskustvo, te su priznati strunjaci u svojim područjima. Tijekom studija, studenti obavljaju studentsku praksu kod uspješnih poduzetnika prilikom čega imaju stvaran uvid u praktičnu primjenu stečenih znanja. ključn cilj Veleučilišta Baltazar je primjena  teorijskih i empirijskih dostignuća za unaprijeđenje poslovnih procesa čime se kontinuirano pridonosi izvrsnosti te razvoju svih zaposlenika i studenata - istaknuo je Ivić.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Znanje stečeno na Baltazaru se isplati jer su istraživanja potvrdila da je 90 posto studenata Veleučilišta nakon stjecanja diplome našlo posao u privatnom ili javnom sektoru.

- Velik dio naših promovenata prvostupnika odluči se na nastavak obrazovanja kod nas, po modelu "tri plus dva", upisujući još dvije godine na specijalističkom diplomskom studiju Menadžment javnog sektora. Taj se studij održava u online obliku.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- S obzirom na to da su velik broj naših studenata poslovni ljudi, osim što nastavu održavamo u popodnevnim satima, mi itekako imamo iskustva u izvođenju nastave online, te smo se iz tog razloga vrlo lako prilagodili korona-sustavu. Vleučilište Baltazar kontinuirano unaprijeđuje kvalitetu na svim studijima, razvija nove studijske programe i programe cjeloživotnog obrazovanja, usklađuje nastavne sadržaje s potrebama poslodavaca te pomiče poslovnu izvornost. Na taj način Veleučilište  potiče interakciju između visokoobrazovnog sustava, realnog i javnog sektora, čime doprinosi održivom razvoju društva u cijelini - zaključio je dr.sc. Pave Ivić. 

19. travanj 2024 11:48