StoryEditorOCM
RegionalTJEDNA PROGNOZA

Velike hladnoće još sutra i u utorak, evo gdje će biti najveći minusi. Sredinom tjedna promjena vremena. Donosimo detaljnu prognozu po gradovima

Piše Piše PSD
17. siječnja 2021. - 19:04

Nakon hladnog vala koji je Dalmaciju zahvatio preko vikenda, meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za sutra na Jadranu najavljuju pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana prolazno više oblaka, osobito u unutrašnjosti.

image
DHMZ

- Vjetar slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će jaka bura, lokalno s olujnim udarima, oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od -12 do -6, na Jadranu od -2 do 2 °C. Najviša dnevna temperatura između -1 i 3 na kopnu te od 3 do 8 °C u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima, stoji u prognozi DHMZ-a.

image
DHMZ

Kako javlja HRT, sljedeći tjedan stiže i južina. 

image
DHMZ

- I početkom sljedećega tjedna jutra će u unutrašnjosti biti hladna, a uz sunčana razdoblja dnevna temperatura polako će rasti. Uz jačanje jugozapadnjaka u srijedu će biti osjetno toplije, uz malo kiše u gorju.

image
DHMZ

Na Jadranu će uz obilje sunca početkom tjedna još ipak biti hladno, ujutro uz umjerenu do jaku buru i sjeverac. Od utorka djelomice sunčano i postupno toplije, a u srijedu, uz jugozapadnjak i jugo, može biti i kiše, uglavnom na sjevernom dijelu, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image
DHMZ

Veliki broj posjetitelja, među kojima je najviše onih iz Dalmacije, proteklih dana posjetili su Nacionalni park Plitvička jezera. Prema prognozi za Plitvička jezera od ponedjeljka do četvrtka najavljuje se sunčano vrijeme uz naoblaku, a za kraj tjedna kiša.

image
DHMZ

U Zagrebu se također najavljuje sunčano uz naoblaku, a za vikend kiša.

image
DHMZ

Na Kupresu, jednom od omiljenih skijališta brojnih Dalmatinaca, za početak tjedna najavljuje se djelomično oblačno, a od srijede pa do kraja tjedna moguće su i snježne oborine.

image
DHMZ
image
DHMZ
25. travanj 2024 10:12