StoryEditorOCM
RegionalRAŠLJAR ZA OBROVAC?

Veselinović: Ima li načina da se riješi pitanje vode u Golubiću?; Ante Župan: Ima, tako da se pronađu podzemne vode! Tamo se ne može graditi vodovod

Piše L.B.
29. prosinca 2021. - 14:22

Dragoslav Veselinović, mještanin Golubića na području Grada Obrovca i vijećnik SDSS-a u obrovačkom Gradskom vijeću, postavio je pitanje dovoda pitke vode u naselje Golubić.

Golubić, jedno od 12 naselja na području Grada Obrovca, nema pitku vodu i Veselinovića je zanimalo „ima li načina da se to riješi“, kako je pitao na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Obrovca.

- Uvijek ima načina. O tome sam se raspitivao, da ne kažem istraživao – odgovorio mu je gradonačelnik Obrovca Ante Župan (HDZ).

- U Golubiću je, zbog njegovog prostranstva i konfiguracije, nemoguće sustavno rješiti pitanje vodoopskrbe. Golubić se nalazi direktno na fronti sliva velebitskih voda. Jedina mogućnost da Golubić dobije vodu je da se tamo pronađu podzemne vode. Podzemni izvor pitke vode bi sve riješio, to onda ne bi bio problem razvoziti – odgovorio je na vijećničko pitanje gradonačelnik Župan.

18. travanj 2024 16:52