StoryEditorOCM
RegionalUVREDE & PODMETANJA

Vir bez podjela: USKOK-ove ladice pune su prijava protiv Kapovića, a ništa ne rade! Kapović: Ne komentiram stavove ljude koji ne plaćaju porez!

Piše Iva Ivanac
13. veljače 2020. - 14:47

- Nismo pozvali novinare kako bismo kritizirali rad načelnika općine Vir Kristijana Kapovića, već kako bismo upozorili na nered nadležnih institucija koje se izbjegavaju baviti muljažama na otoku Viru, kazao je općinski vijećnik Frane Vučetić na konferenciji za medije održanoj u četvrtak u Zadru na kojoj je, zajedno s kolegicom Jadrankom Okrešo i kolegom Igorom Vučetićem kritizirao rad policije i pravosudnih institucija.

Vučetić je naveo kako govori o neradu USKOK-a, općinskog i županijskog državnog odvjetništva u Zadru, policije, Ministarstva uprave i ostalih. Istaknuo je kako državne institucije čine "pravu enigmu u mučnoj priči s kršenjem zakona u općini Vir" te kako je "u ovom trenutku formirano najmanje deset predmeta koje su ODO i ŽDO ustupili USKOKU, a u kojima je glavni protagonist Kristijan Kapović". Također je istaknuo kako su članovi Udruge Vir bez podjela "bili prisiljeni podnijeti odgovarajuće prijave protiv ključnih ljudi u zadarskom državnom odvjetništvu i policiji" te kako "ODO, ŽDO i Uskok već dugo vremena posjeduju ključne argumentirane informacije kako se proračunski novci usmjeravaju u privatne džepove obitelji Kristijana Kapovića”. Vučetić međutim nije htio otkriti protiv kojih su pojedinaca u državnim institucijama podnijeli prijave već samo da su prijavljeni zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Dotakao se i navodne krađe leda iz ledomata restorana u vlasništvu općine "kojeg djelatnici odvoze u ugostiteljske objekte u vlasništvu Kapovića" te napomenuli kako nitko od nadležnih ne reagira ni po tom pitanju.

- Teško je povjerovati, ali društvu onih koji toleriraju Kapovićeve Suspektne radnje pridružila se i Porezna uprava koja do sada nije reagirala i provela nadzor nad imovinom načelnika Kapovića koji npr. u imovinskoj kartici za 2014. godini iskazuje dobit iz poslovanja od 45 tisuća kuna, a godinu kasnije čak pet milijuna kuna s istim poslovnim kapacitetima, ističe Okreša najavljujući veliki prosvjed u Zagrebu ispred zgrade USKOK-a koji, kazala je, u svojim ladicama drži desetke kaznenih predmeta koji su iz ladica ODO i ŽDO Zadar samo preseljene u Zagreb. Najavila je da će za Zagreb krenuti najmanje dva autobusa s Vira.

- Na taj ćemo način pokušati ukazati na nemoć pravne države, usuđujem se reći namjernu i ciljanu nemoć pravne države, istaknula je Okreša dodajući kako će o točnom terminu prosvjeda javnost uskoro biti obaviještena.
Članovi Vira bez podjela dotaknuli su se i, kako su rekli, Kapovićevih prebjega različitim političkim strankama ističući kako ga koalicija s HDZ-om već dvanaest godina drži na vlasti u Općini Vir, a nisu se libili ni diskvalifikacija Kapovića na osobnoj razini.
 

Kapović nema komentara

- Ne komentiram stavove ljude koji se bave javnim poslom, a koji se ne ponašaju društveno odgovorno, te izbjegavaju svoje obaveze: ne plaćaju porez i naknade prema državi, županiji i općini, ne plaćaju odvoz smeća i prikupljanje otpada, bave se švercom i radom na crno te krše sve moguće zakone RH i podzakonske akte Općine Vir, reagirao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

 

23. travanj 2024 23:58