StoryEditorOCM
RegionalKREATIVNA RADIONICA

Virski mališani sa svojim roditeljima izrađivali adventske ukrase

Piše Kažimir Škrbić
1. prosinca 2023. - 13:44

Od svega na svijetu djeca najviše vole primati darove, no isto tako vole ih izrađivati i poklanjati drugima. Vidjelo se to na sinoćnjoj kreativnoj radionici u Dječjem vrtiću Smješko, gdje su virski mališani sa svojim roditeljima strastveno prionuli izradi adventskih ukrasa; vijenaca, jaslica, kuglica i raznih drugih prigodnih ukrasa.

Ti su se šarmantni, lijepi i ručno izrađeni ukrasi već spremili za izložbu na adventskom štandu Smješka u subotu 2. prosinca u vrijeme otvorenja Adventa u Viru (18 sati), dok će u slučaju loših vremenskih prilika od ponedjeljka 4. prosinca štand s ukrasima biti ispred vrtićke zgrade.

Ova je izložba adventskih ukrasa tradicionalno humanitarnog karaktera, pa će dobivena sredstva, odnosno donacije otočana, DV Smješko ove godine proslijediti Domu za odgoj djece i mladeži Zadar. Kreativnu radionicu kao i svake godine posjetili su načelnik Općine Vir Marino Radović i direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić kako bi pozdravili mališane i njihove roditelje te kako bi pružili podršku novoizabranoj ravnateljici virskog vrtića Maji Lipovac.

Ravnateljica Lipovac i pedagoginja Marina Grbić Malnar pozvale su ujedno sve Virane da u subotu posjete vrtićki adventski štand na Trgu svetog Jure te da izaberu ukras za svoj dom.

Prošle godine su donacije s prodajne izložbe proslijeđene zadarskom Caritasu, godinu prije toga neprofitnoj socijalnoj udruzi Svjetlo iz Zadra koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, odnosno korisnicima Doma za starije i nemoćne u Zadru i mališanima na Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru u prve dvije humanitarne akcije virskog vrtića Smješko. Ovogodišnja virska humanitarna akcija vodi se pod nazivom ‘Djeca za djecu‘.

Nova ravnateljica Smješka je Maja Lipovac

Dječji vrtić Smješko od danas ima novu ravnateljicu, a na tu je odgovornu dužnost izabrana dosadašnja odgajateljica Maja Lipovac. Teta Maja ima gotovo 13 godina iskustva rada s virskim mališanima u Smješku i njegova je četvrta ravnateljica, nakon prve i

dugogodišnje ravnateljice Jagode Radović, potom Ivane Bašić i dosadašnje ravnateljice Julijane Begonje.

27. travanj 2024 15:17